[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 4. mart 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

Prema istraživanju agencije "Strateški marketing"

Koštunica najbolje ocenjen

Na eventualnim izborima ubedljivo bi pobedio DOS. Za građane veoma važni odnosi Srbije i Crne Gore

BEOGRAD (Beta) - Predsednik SRJ Vojislav Koštunica i dalje je najbolje ocenjeni političar u zemlji, a DOS bi na eventualnim izborima ubedljivo pobedio, pokazalo je istraživanje agencije "Strateški marketing".

Istraživanje je sprovedeno od 25. februara do 2. marta na uzorku od 911 ispitanika iz Srbije, telefonskom anketom (CATI).

U anketi u kojoj su ispitanici ocenjivali političare ocenama od jedan do pet, Vojislav Koštunica dobio je u ocenu 3,99, potpredsednik Savezne vlade Miroljub Labus 3,79, guverner Narodne banke Jugoslavije Mlađan Dinkić 3,52, a premijer Srbije Zoran Đinđić 3,07. Bivši predsednik SRJ i Srbije Slobodan Milošević ocenjen je u proseku sa 2,7.

Nedovoljna obaveštenost

Anketirani su nešto manje obavešteni o radu vlasti na rešavanju odnosa s Crnom Gorom, pošto su se na pitanje o obaveštenosti rada vlade u vezi s pregovorima s Crnom Gorom izjasnili prosečnom ocenom 2,75. Rad vlade na rešavanju odnosa Srbije i Crne Gore ocenjen je, na skali od jedan do pet, s 2,64.

Vladajuća koalicija DOS bi, prema rezultatima ovog istraživanja, na izborima dobila gotovo dve trećine glasova (61,3 odsto), a gotovo petina ispitanika (18,5 odsto) rekla je da ne bi glasali. Socijalistička partija Srbije osvojila bi 9,5 odsto glasova, a Srpska radikalna stranka šest odsto. Birači koji su opredeljeni za DOS upitani su i za koga bi glasali u slučaju da Demokratska stranka Srbije (DSS) izađe samostalno na izbore, a ostatak partija iz vladajuće koalicije nastupi u jednom bloku. U tom slučaju, za DOS bi glasalo 31,1 odsto, a za DSS 29,1 odsto birača.

Rešavanje odnosa Srbije i Crne Gore pitanje je koje građani ocenjuju kao veoma važno, pokazalo je istraživanje, u kojem se navodi da na skali od jedan do pet, građani prosečnom ocenom 3,58 ocenjuju važnost uređenja odnosa dve republike.


vesti po rubrikama

^društvo

16:09h

Prema istraživanju agencije: Koštunica najbolje ocenjen

16:18h

Penzije umanjene za 12,07 odsto

16:33h

Konferencija "Mešoviti brakovi kao most ka multikulturalnoj jugoistočnoj Evropi"

16:42h

Program UN za zaštitu životne sredine sanira crne ekološke tačke u Srbiji

17:14h

Pred republičkim poslanicima uskoro novi predlog zakona o ministarstvima

17:27h

Podgorica: Štrajk prosvetara do povećanja plata

17:39h

Pirot: "Muški" i "ženski" hleb u rafovima

17:51h

Preminuo novinar i urednik Mihajlo Rašić

 FastCounter by LinkExchange