[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 3. mart 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

Skopski MUP odbranio punkt od napada stranih terorista

Likvidirano svih
sedam mudžahedina

Naoružani s četiri "kalašnjikova", sa po osam ručnih bombi i bacača s granatama. Pronađene i uniforme sa oznakama "UČK". Grupa planirala napade i na važnije državne zgrade i ambasade

SKOPLJE (Beta, Tanjug) - Rano juče ujutro blizu mesta Raštanski Vinogradi kod Skoplja policija je ubila sedam lica koja su napala patrolu MUP-a.

Među policajcima nema poginulih i ranjenih. Patrola je napadnuta iz automatskog oružja, na 10 km severno od Skoplja, na padinama Skopske Crne gore. Ubijeni još nisu identifikovani, a na mestu incidenta uviđaj su izvršili istražni sudija, javni tužilac i stručna ekipa MUP-a. Utvrđeno je da je grupa bila naoružana s četiri automatske puške, osam ručnih bombi kineske proizvodnje i osam ručnih bacača s granatama, a imala je i jednu radio stanicu. Kod njih su pronađene i uniforme sa oznakama "UČK". U saopštenju se navodi da su, prema prvim saznanjima, ubijeni bili strani državljani. Grupa je, kako je objavljeno u Skoplju, planirala napade i na važnije državne zgrade i ambasade u Skoplju. Tragovi krvi još su vidljivi u vinogradu gde se obračun dogodio.

Pakistanci?
Identitet ubijenih još je nepoznat, ali policija pretpostavlja da su Pakistanci. Stručnjaci za sudsku medicinu, koji rade obdukciju, treba da daju više podataka o njihovom identitetu.

Ranjena dva policajca
U Tetovu, u napadu na patrolu MUP-a, dva policajaca su povređena, od kojih je jedan prenesen u Medicinski centar, a drugi je posle ukazane pomoći pušten na kućno lečenje. Incident se dogodio preksinoć oko ponoći, za vreme policijskog časa. Patrola je pokušala da zaustavi vozilo koje je kršilo zabranu o kretanju, a tada su policajci bili fizički napadnuti. U strogom centru Tetova, u kafani "Kalifornija", došlo do je preksinoć i do "oružanog sukoba albanskih bandi".

Nijedan policajac nije povređen u obračunu policije sa grupom, kako je rekao makedonski ministar policije LJuben Boškovski, "terorista", "mudžahedina" i "verovatno stranih državljana".
Policija navodi da su oni bili "u koordinaciji" s pripadnicima rasformirane "ONA", ali ne zna da li su pripadali nekoj međunarodnoj organizaciji.

Obezbeđenje ispred američke, britanske i nemačke ambasade u Skoplju pojačano je nakon "saznanja policije" da se u Makedoniji nalazi grupa mudžahedina i terorista koja je pripremala napade na diplomatska predstavništva, ali i makedonske funkcionere.
Pre pet dana u Skoplju su uhapšena četvorica jordanskih terorista kod kojih je na disketama pronađen materijal sa planovima za napade na ciljeve u Skoplju, a grupa je policiji priznala da će u Makedoniju biti ubačena još jedna grupa koja treba da napadne važnije zgrade u Skoplju.

Tokom jučerašnjeg obračuna, pripadnici policije primetili su naoružane ljude kako izlaze iz kombija. Oni se na upozorenje policije nisu zaustavili, već su iz automata "kalašnjikov" otvorili vatru na policijsko terensko vozilo "lada niva". Policijska patrola je potom uzvratila paljbom i svih sedam terorista je ubijeno, navela je policija. Prema policijskim izvorima, grupa je došla sa severa zemlje i kretala se ka Skoplju.


vesti po rubrikama

^balkan

16:00h

Ispovest agenta tajne muslimanske obaveštajne službe AID

16:02h

Skopski MUP odbranio punkt od napada stranih terorista

   


     


FastCounter by LinkExchange