[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 28. februar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

Porodična tragedija u Vikend naselju na Paliću

Satarom i nožem iskasapio brata

Nervni bolesnik Ištvan Matuška (45) pokušao da uguši roditelje, a kada je to sprečio njegov mlađi brat Tibor, usmrtio ga na monstruozan način

SUBOTICA - Ištvan Matuška (45), penzionisani vatrogasac, ubio je brata Tibora (43) zato što ga je sprečio da usmrti bolesne roditelje, a zatim se zabarikadirao u porodičnoj kući, u Vikend naselju 287 na Paliću.

U noći između subote i nedelje Ištvan Matuška, koji je kao nervni bolesnik prevremeno penzionisan pokušao je da ubije bolesne roditelje. Penzionisani vatrogasac je odlučio da dimom iz peći uguši na spavanju oca Ištvana (68) i majku Ernestinu (67).

Demolirao bolnicu

Policija je i ranije intervenisala kada je Ištvan Matuška lečen na Neuropsihijatrijskom odeljenju subotičke bolnice. On je jednom, u trenutku nervnog rastrojstva, demolirao više prostorija Hirurškog odeljenja, a bilo je potrebno nekoliko policajaca da ga savlada. Tokom 1999. godine Ištvan Matuška je napao jednog sugrađanina, pa je i tada policija intervenisala.

Kada su roditelji zaspali Ištvan je naložio peć, a kada se vatra razgorela zatvorio je odvod za dimnjak i otvorio vrata peći. Kada se se uverio da dim ispunjava sobu izašao je iz kuće .

Ištvanov brat Tibor (43), koji je bio u gradu sa devojkom, kobne večeri vratio ranije nego obično. Stotinak metara od kuće primetio je da iz nje izlazi gust dim. Utrčao je u kuću , otvorio vrata i prozore i počeo da gasi vatru u peći. U tom trenutku ušao je u kuću i Ištvan mlađi i video da je Tibor spasao roditelje. Usledila je žučna svađa i tuča. Ištvan je dograbio mesarski nož i sataru i napao brata koji je počeo da beži u gornji deo kuće. Ištvan je uspeo da stigne brata i sa više udaraca nožem i satarom ga usmrtio.

Roditelji, ošamućeni od dima , videli su Ištvana kako okrvavljenih ruku ulazi u jednu od soba i zaključava se. Ištvan se zabarikadirao stavivši nameštaj na vrata sobe. Vikao je na roditelje da niko ne sme da uđe u kuću.

Ubrzo na mesto zločina stiže nekoliko patrola policije koje pronalaze unakaženo telo Tibora Matuške. Pozvali su Ištvana da se preda ali je on to odbio. U prisustvu istražnog sudije policajci su upali u sobu i uhapsili ga .

V. Kostadinov


vesti po rubrikama

^hronika

18:04h

Osuđen savetnik bivšeg premijera Zorana Žižića

18:16h

Suđenje za zločin na Ibarskoj magistrali

18:21h

Subotica: Satarom i nožem iskasapio brata

18:28h

U sudaru vozova u Austriji šest žrtava

18:33h

Suđenje osumnjičenima za otmicu Bojana Matijevića

18:46h

Pančevo: Pištoljem do mobilnih

18:54h

Razbojništvo u kafiću u Donjoj Trnavi kod Prokuplja

19:07h

Novi Milanovac: Udarao i bacao sina na beton

      


FastCounter by LinkExchange