[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 25. februar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

Jedan od čelnika crveno-belih košarkaša Živorad Anđelković o stanju na Malom Kalemegdanu

Crvena zvezda nije klub političara

Nismo putovali u SAD da bi od Predraga Stojakovića tražili novac. Njemu i Vladimiru Radmanoviću vrata kluba su uvek otvorena...

Nešto manje od pola godine bilo je potrebno Košarkaškom klubu Crvena zvezda da se iz maglovite i mračne prošlosti uputi ka svetloj budućnosti, što je bio dovoljan povod za razgovor sa predsednikom Upravnog odbora Živoradom Anđelkovićem.
Kada ste došli na čelo kluba izjavili ste da u Crvenoj zvezdi neće biti politike. Međutim, gledajući spisak UO, često se čuju komentari da u njemu ima dosta istaknutih članova Demokratske stranke.

- Ima pojedinih političara, ali svi su prvenstveno poslovni ljudi. Dosadašnji rezultati jasno su pokazali da politika ne igra glavnu ulogu. Od košarkaškog kluba želimo da napravimo poslovni sistem koji će ga izdržavati, da se više ne ponove stara vremena kada je kolektiv zavisio od pojedinca. Najbolja potvrda mojih reči su navijači koji neprestano pune dvoranu. Da ne misle da će ova uprava istrajati u zacrtanim ciljevima sigurno bi nam otkazali poverenje.

Hoćemo Miličića, ali ne po svaku cenu
Angažovan je Luka Bogdanović, već se pročulo da bi na Mali Kalemegdan mogao da se preseli i njegov kolega iz kadetske reprezentacije Darko Miličić.
- Kada je u pitanju Miličić, ne bih želeo da stavaramo nezdravu atmosferu između nas i Hemofarma. Zna se koji je red. Prvo razgovor sa predsednikom Vrščana Babićem, pa onda sa Miličićevim roditeljima.

Dragan Džajić je u sastavu Upravnog odbora...
- Ponosan sam što što će nam pomoći savetima. Zbog privatizacije koja će uslediti i u sportu, sportska društva više neće postojati u izvornom obliku. Jedno od razmišljanja je da ostanemo ujedinjeni pod kapom fudbalskog kluba, ali to ne znači da bi bili na njegovim leđima, već bi se poslovalo tržišno, tačno bi se znalo gde koji dinar ide i ko je za šta odgovoran.

Jedan od ciljeva nove uprave je i Zvezdina dvorana.
- U pitanju je montažna hala, isključivo za treninge, koja će biti izgrađena, ne iz hira, već iz potrebe. Pošto smo istakli da nam je prioritet rad s mlađim kategorijama, to znači da im moramo obezbediti i odgovarajuće uslove.

Kuzmanović, Savić, Saša Obradović
Mladi tim Zvezde u narednoj sezoni trebalo bi da predvode dvojica iskusnijih. Pominju se Savić, Obradović, Kuzmanović...
- Sa Savićem smo obavili nezvaničan, sa Obradovićem zvaničan razgovor. I o Kuzmanoviću imamo sjano mišljenje. Pošto smo se već izjasnili da nam je cilj mlad i perspektivan tim sa dva ili tri iskusna igrača, na kraju sezone će stručni deo uprave sesti i razmotriti sve solucije i verujem izabrati najbolje rešenje.

Nedavno je delegacija kluba boravila u SAD. Ko je finansirao put i koji je bio cilj posete?
- Sami članovi delegacije su finansirali put. Ukoliko neko ne veruje, račune može proveriti u ZOP. Što se ciljeva tiče, bili su fokusirani na razgovor s jugoslovenskim igračima, prvenstveno bivšim članovima Crvene zvezde Stojakovićem i Radmanovićem, kao i sticanju iskustava organizacione prirode.

Pojavile su se priče da ste tražili od Stojakovića da novčano pomogne klub i da želite da ga promovišete u predsednika kao što je Divac u Partizanu.
- To su stvarno zluradi komentari. Nismo ni pomislili da od Stojakovića tražimo novac, jer to opet ne bi bili realni izvori finansiranja. S druge strane, nismo želeli da ga opterećujemo funkcijom, jer za razliku od Divca, ispred njega je mnogo igračkih godina. Nismo mu pričali priče, već smo predstavili plan o radu s mladim kategorijama. Mogu vam reći da je Peđa bio oduševljen, jer iskreno želi da pomogne da se klincima ne desi, da kao on, veoma mladi moraju da odu iz Jugoslavije. Naša želja je da kada dođe u zemlju, bez obaveza, poseti naše treninge, prenese klincima iskustvo. To više vredi od bilo kog novca. Slično je i sa Radmanovićem. Nismo želeli da ulazimo u stare priče, već da mu kažemo da su mu vrata Crvene zvezde uvek otvorena.

Đ. Matić


vesti po rubrikama

^sport

14:35h

Rano jutros završene 19. zimske olimpijske igre u Solt Lejk Sitiju

14:45h

Trostruki pobednik, Španac Johan Muleg, pozitivan na anti-doping testu

14:50h Uspeh plavih atletičara na Balkanijadi u Atini
14:52h Vaterpolo - Liga šampiona: Prvi bod Bečejaca
14:54h Košarkaši Crvene zvezde deklasirali Radnički (97:66)
14:55h Igor Milanović, predsednik vaterpolista Partizana: Moralo je bolje
14:58h Partizan već zaboravio derbi sa Železnikom
15:02h Vojislav Andrić, savezni sekretar za sport, o problemima odbojkaša i Beogradskog maratona
15:04h Rukometaši Partizana protiv Runara stigli do "plus 12"
15:06h Pobede domaćih ekipa u prvim mečevima 27. kola španske Primere division
15:08h Smederevski Sartid nastavak prvenstva očekuje s neskrivenim ambicijama
15:12h Nesreća napadača Crvene zvezde u pobedi protiv Radničkog u Nišu
15:14h Partizan pobedio na oproštaju Budimira Vujačića u Petrovcu-4:1
15:15h

Utisak minule nedelje: Golmanska simfonija

15:18h Kapiten Železnika Dejan Rađenović pred prolećem velikih očekivanja
15:20h Obilić i protiv Beograda (1:1) potvrdio da ima muke sa realizacijom
15:35h Živorad Anđelković o stanju na Malom Kalemegdanu: Crvena zvezda nije klub političara
15:45h Sakramento poražen i od Dalasa
15:55h Dokićeva preskače i turnir u Skotsdejlu
15:58h Završen regularni deo šampionata odbojkaša
   


FastCounter by LinkExchange