[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 24. februar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

Jugoslovenski reprezentativac najavio da u junu odlazi sa Ostrva

Jokanović napušta Čelzi!

Ugovor sa londonskim klubom mi ističe i kao slobodan igrač potražiću novu sredinu. Plavi na dobrom putu...

Slaviša Jokanović, intelektualac u kopačkama, bio je pravi vođa plave čete u pobedi nad Meksikom (2:1) u Finiksu i još jednom je pokazao da će biti važna karika i u planovima novog selektora Dejana Savićevića pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Portugalu 2004. godine.

Londonska priča, međutim, skoro je završena...
- Ne mogu reći da sam zadovoljan onim što se događalo u poslednjih mesec dana, jer sam uglavnom sedeo na klupi. Ali, to se podudara sa nekim klupskim planovima u kojima ja nisam, pa ne verujem ni da ću se naigrati do kraja sezone.

Kao i uvek, maksimalno otvoren i iskren, Jokanović i dodatno objašnjava:
- U junu definitivno odlazim iz Čelzija! Ugovor mi ističe, praktično sam već dobio odrešene ruke pošto u klubu žele da osveže ekipu, dovedu neke nove igrače. Kažem, takvi klupski planovi očigledno su uticali da me je sve manje u timu, minutaža je gotovo minimalna i sa takvim stavom moram da se suočim. Naravno, ja ću i dalje raditi maksimalno profesionalno, ko zna, možda budem u situaciji da svoje kažem na terenu.

Koroman i Džodić

Kada govori o mladima, Jokanović hvali sve, ali ističe dvojicu debitanata.
- Koroman je izuzetno brz, što je za nas netipično, ima dobar i precizan centaršut i verujem da će vrlo brzo imati priliku za novo dokazivanje. Mnogo mi se svideo i Džodić, koji je igrao po desnoj strani, zaista sam prijatno iznenađen onim što je pružio. Svakako, i ostali mladići, koji se u Finiksu nisu naigrali, dobiće priliku, a ja sa ne brinem za budućnost jugoslovenskog fudbala...

Od leta, dakle, novi planovi. Možda i stara destinacija - Španija.
- Dobro, ja sam milion puta rekao da je Španija zemlja u kojoj sam se osećao kao kod kuće i da me vezuju zaista lepe uspomene. Ali, ja sam slobodan igrač, što je veoma bitno, i dobro ću razmisliti pre nego što odaberem novu sredinu. Jer, blizu sam 34. godine što znači da neće biti lako napraviti novi ugovor.

Neko nosi to breme i ako ima 24 godine, na vama se, skoro 34 ne primećuju...
- Nije problem u tome - kaže Jokanović. - Međutim, onaj koji plaća i te kako zagleda i u ličnu kartu. S druge strane, ja dolazim iz velikog kluba i odrešenih ruku i pokušaću da to iskortistim. U svakom slučaju, spreman sam na svaku vrstu dogovora i sve solucije. Pa, videćemo, miran sam, dobro raspoložen , a o penziji svakako još ne razmišljam...

To se videlo i u Arizoni, Jokanović je u medijima proglašen i igračem utakmice.
- Svaka pobeda je uvek značajna. Ova nad Meksikom ima veću specifičnu težinu jer smo praktično igrali protiv učesnika Mondijala u Japanu i Južnoj Koreji i pred njihovim navijačima. U našoj ekipi je bilo dosta mladih, Dejo Savićević je jasno pokazao da će dolaziti do promena i da će biti novih likova... To je dobro, jer svrha i cilj prijateljskih utakmica je da se pruži šansa mlađima i na taj način im se omogući da postanu i stalni članovi najbolje selekcije.

Meksiko je bio prvi protivnik, igraće plavi sa Brazilom, na turniru u Rusiji, skoro sigurno sa Špancima, Englezima, Francuzima...
- Realno, sada je lakše doći do jakih protivnika, što je samo plus više u nastojanjima da se oformi selekcija koja će pokušati da obezbedi učešće na Evropskom prvenstvu. Meksikanci su bili ozbiljan rival, daleko je od toga da lete, ali nisu ni naivni, protiv Brazila će biti znatno teže...

Kažem, ovo je osnova za juriš na Portugal, prvi čas smo imali u Arizoni, dobro smo uradili domaći zadatak, ali će nam trebati još časova (čitaj utakmica) da bismo došli do nekog znanja - zaključuje Slaviša Jokanović.

S Jokanom će i mladima i Deji Savićeviću biti mnogo lakše.

Zola je čudo

Gledamo Zolu i divimo se njegovim kreacijama, i Jokanović deli naše mišljenje...
- Italijan u fudbalu ama baš sve zna. Kada god zaigra to je za priču. Njegov problem je što u Premijer ligi caruje fizika pa često nema dovoljno danfa. Tvrdim, iako će u junu napuniti 36 godina, u bilo kojoj drugoj ligi, dakle, van Engleske, Zola bi bio jedan od najboljih igrača..

Stanić može sve

Mario Stanić je skratio minutažu Jokanoviću, kod Ranijerija je u prvom planu.
- Mario je dugo bio odsutan zbog povrede, u ovom delu prvenstva se potpuno vratio i pruža zaista dobre partije. Dugo je igrao u Italiji, taktički je sigurno najjači igrač Čelzija i uživa potpuno poverenje Ranijerija. Na jednoj od poslednjih utakmica Ranijeri mu je za 90 minuta promenio čak četiri uloge, da bi na kraju zaigrao i na mestu centarhalfa.


J. Sekulić


vesti po rubrikama

^sport

14:35h

Jokanović najavio da u junu odlazi sa Ostrva

14:40h

Partizan u Petrovcu na oproštaju Bude Vujačića

14:50h

Zvezda danas gostuje u Nišu: Filipovićevo sito

15:00h

Obilić igrao nerešeno s Beogradom u poslednjoj proveri pred start prvenstva

15:05h

Mile Petrović, bivši direktor Marakane o užasnom stanju naših stadiona

15:15h

Najbolji fudbaler OFK Beograda karijeru nastavlja u Rusiji

15:30h

Plavi bob 29, Jelena tek 40.

 FastCounter by LinkExchange