[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 16. februar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

Čović podržao zahteve Mitrovčana

Za formiranje srpske opštine

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i šef Koordinacionog centra za Kosmet dr Nebojša Čović podržao je zahteve građana severne Kosovske Mitrovice za formiranje opštine u okviru Unmikove administracije.

Podsećajući da je ovaj zahtev u skladu s Rezolucijom, Čović je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da je rešenje problema da Mitrovica bude grad s nekoliko opština i to pravo Srbima ne bi smelo da bude uskraćeno.

"Događaji u severnom delu Kosovske Mitrovice predstavljaju bespotrebnu provokaciju Unmika, ali je važno da se na ovu provokaciju ne odgovara sukobom i nasiljem, jer neko ima nameru da izazove nemire kako bi prikrio sve ono što se događa na Kosovu i Metohiji", rekao je Čović i pozvao novog šefa Unmika Mihaela Štajnera da reši problem.

Istorijska pisma

Komentarišući pismo koje mu je uputio predsednik Koštunica, Čović je rekao da ne vidi razlog dopisivanja, ni zašto bi ono bilo javno, jer bi i odgovor morao da bude takav, osim ako neko ne želi da to budu istorijska pisma. "Pismo sam shvatio dobronamerno, ali smo svi ovlašćeni i odgovorni da rešavamo situaciju na Kosmetu", rekao je Čović.

Potpredsednik Vlade je istakao da je postignut dogovor s Haškim tribunalom da predstavnici Koordinacionog centra i Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih Srba posete ovaj sud i dobiju dokumentaciju kojom raspolaže Tribunal u vezi s istragom koju vodi protiv pojedinih čelnika "OVK".

Ocenjujući ovaj dogovor kao "korak napred", Čović je apelovao na sve ljude s Kosmeta, a posebno na sudije i tužioce, da svedoče oko svega što se dešavalo u Pokrajini.

Šef Koordinacionog centra je rekao da su obimnu dokumentaciju o zločinima pripadnika "OVK" pripremili Savezno i Republičko ministarstvo pravde, Ministarstvo unutrašnjih poslova kao i VJ i naglasio da se neće postići cilj ako ne postoje svedoci.

P. P.


vesti po rubrikama

^politika

17:30h

Predsedništvo DOS-a u utorak o radu oba parlamenata

17:35h

Stvara se i treći blok unutar DOS-a

17:45h

Đukanović informisao DPS o sastanku sa Solanom

18:00h

SAD još jednom ponovile: Za Crnu Goru u SRJ

18:15h

Čović podržao zahteve Mitrovčana

18:30h

Mitrovički Srbi nastavljaju protest

18:40h

Štajner: Slede razgovori s kosovskim liderima

18:55h

Rasim Ljajić: Bošnjacima odgovara opstanak federacije

19:10h

Đinđić u Orašcu poručio: Novi Ustav dovršiće misiju naših predaka

19:20h

Đinđić u Kragujevcu: Odbrana Miloševića politički neodgovorna

      


FastCounter by LinkExchange