GLAS JAVNOSTI  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

 

 

 


vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

PISMA

 


Reagovanje

Koštunica bez
telohranitelja

Poštovana gospodo, ljubazno vas molimo da, povodom članka pod naslovom "Telohranitelji van zakona", objavljenog u vašem listu od 13. februara, objavite ispravku u vezi sa delom teksta u zagradi, u umetnutom odeljku u gornjem desnom uglu na 17. strani: Vojislav Koštunica ni u predizbornoj kampanji nije imao telohranitelje.

Kabinet predsednika SRJ


Reagovanje

Otpor plasira vesti
a ne proverava ih

Poštovani, u Vašem listu od četvrtka 14. februara objavljen je podatak da sam iz SPS prešao u Demokratsku alternativu, i tako posao narodni poslanik. To je notorna neistina. Prvi put stranački sam angažovan 2000. godine, u DA. Pre toga nisam bio član SPS, niti bilo koje druge stranke.

Ovo nije prvi put da se članovi Demokratske alternative pokušaju kompromitovati u političkom smislu i to je do sada činjeno uglavnom od strane SPS. Čini mi se da je ovoga puta izabran posredan način preko dostavljanja nekih famoznih spiskova Narodnom pokretu Otpor, koji je bez ikakve provere to plasirao u javnost. Ukoliko se oni koji su plasirali ovu informaciju u Vašem listu ne budu javno izvinili i demantovali biću prinuđen da zaštitu od kleveta ovakve vrste zatražim preko nadležnog suda.

S poštovanjem,

Miloš Radivojčević
narodni poslanik DA


Reagovanje

Stanovi za administraciju, a ne za policiju

Poštovana redakcijo, u broju "Glasa javnosti" za 14. i 15. februar na strani 16 u članku pod naslovom "Nude zgradu SMUP-a za stanove policiji", vaš novinar je pogrešno interpretirao razgovor sa mnom pa vas molim da date sledeću ispravku:

1. O nameni novca koji savezna država ostvari od prodaje državne imovine odlučuje Savezna vlada.

2. Savezna direkcija za imovinu SRJ će se založiti da se sredstva prihodovana od prodaje zgrade u Kneza Miloša 92, usmere na rešavanje stambenih prilika službenika zaposlenih u saveznoj administraciji.

Dragomir Popov
Direktor Savezne direkcije za imovinu SRJ
Beograd


REAGOVANJE

Da pogledamo istini u oči

Pismo koje je napisao "Vladimir Đukanović", koji se predstavlja kao razočarani borac za demokratiju, puno je laži i neistina. Zato predlažem da pogledamo zaista istini u oči kako je taj "Đukanović" u svom huškačkom pismu i predložio.

1. Nisam član ni jednog upravnog odbora ni jedne cementare pa prema tome nisam imao priliku da dam nikome, pa ni Kik boks savezu milion i po dinara. Istina je da sam od strane Vlade Srbije prošlog aprila imenovan za člana Upravnog odbora Cementare Novi Popovac i da sam dva dana posle toga pismom zatražio od Vlade da me razreši te dužnosti što je Vlada na sledećoj sednici i učinila. Pošto za ta dva dana Upravni odbor nije bio ni konstituisan, nikada, ni jednog trenutka nisam bio član upravnog odbora ni jedne cementare.

2. "Đukanović" kaže da su cementare uspešna srpska preduzeća. Da zna samo malo da čita, pročitao bi u novinama da je cementara u Popovcu tokom pošle godine napravila gubitak od preko 30 miliona dinara.

3. Laž je da sam član šest upravnih odbora, kako je napisao "Đukanović". Predsednik sam Upravnog odbora preduzeća Ada Ciganlija, i član Upravnog odbora Studentskog centra Beograda. Za rad u Upravnom odboru u Studentskom centru Beograda nikada nisam primio ni jedan dinar, a ovih dana, čim bude završena procedura izbora generalnog direktora, kako sam i ranije najavio, podnosim ostavku na mesto člana Upravnog odbora Studentskog centra Beograda.

4. Dobro obavešteni "Đukanović" bi trebalo da zna da nisam na stalnom radu u Skupštini Srbije, što znači da ne primam dodatnu platu u Skupštini već samo razliku između plate koju primam na svom radnom mestu i plate poslanika, isto kao i svi drugi poslanici
5. Dobro obaveštenom "Đukanoviću" poručujem da, ako me već kritikuje, onda da bar nauči na kojoj se funkciji nalazim. Nisam pomoćnih saveznog ministra unutrašnjih poslova, već njegov savetnik.

6. Ako već "Đukanovića" interesuje kakve veze imam sa sportom, tada bi trebalo da zna da sam 1997. godine bio član Izvršnog odbora Skupštine Beograda zadužen za sport, a Beograd čini više od 90 posto srpskog sporta. KK Crvena zvezda je udruženje građana i moje je pravo i čast da kao navijač Zvezde budem u tom upravnom odboru ako me ljudi iz kluba žele. Svako može sam da bira, ja sam otišao u Zvezdu, a "Đukanović" se upisao u udruženje lažova ili ljubitelja Slobodana Miloševića.

Goran Vesić
Beograd
Centar za komunikacije Demokratske stranke