[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak-petak, 14-15. februar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

Otpor izneo delimičan spisak preletača iz SPS-a i JUL-a u DOS

Navikli da budu režimlije

Preletača ima u svakoj stranci, ipak najviše njih našlo je utočište u DSS, potom u DS, pa u DA, ND, DHSS...

BEOGRAD - Najbitnija imena u gradskim vladama širom Srbije, pa čak i načelnici okruga, postali su nekadašnji članovi SPS-a, JUL-a i SRS-a koji su u međuvremenu "preleteli" u stranke DOS-a. Za većinu ljudi dobili smo ove podatke u elektronskom obliku i to iz samog SPS-a - rekao je za "Glas" Zoran Matović, aktivista Otpora iz Kragujevca.

Zverke u gradskim vladama

Među "zverkama" našao se Dragan Milosavljević (iz SPS-a prešao u DS), sekretar za komunalne delatnosti Kragujevca, bivši direktor "Zastave-Elektra". U gradskoj vladi Kragujevca Milenko Turanjanin i Slađana Radisavljević (iz SPS i SRS u DSS). Dragana Janjić je bivši član SPS-a, sad je načelnik Uprave javnih prihoda u Kraljevu.

Saradnici MUP-a, SDB-a i tužioca

Miloš Radivojčević (iz SPS prešao je u DA) sad je republički poslanik, kao i Aleksandar Stefanović (iz SRS prešao u DHSS). Nekadašnji član SPS-a Milan Rakić saradnik je republičkog javnog tužioca, a Jasmina Mijajlović (iz SPS u DA) bila je kandidat DOS-a na poslednjim republičkim izborima. Jova Vukadinović, nekad kandidat za odbornika SPS-a sad je načelnik saobraćajne policije za Sremski okrug, dok je Miroslav Šipka (SPS) bivši pomoćnik komandira MUP-a u Titelu, sada komandir. Miroljub Vukadinović, nekadašnji član iste stranke sad je načelnik Službe državne bezbednosti.

Ogranak Otpora u ovom gradu prikupio je između 50 i 60 hiljada pristupnica SPS-u, JUL-u i SRS-u i obradio polovinu ovih podataka. Među prvih 25 do 30 hiljada bivših "režimlija" Matović je sastavio spisak od pedesetak imena onih članova bivših vladajućih stranaka koji ne samo da su aktivni funkcioneri DOS-a, već su uspeli da zauzmu dobre pozicije u novoj vlasti, pre svega na lokalnom nivou.

- Među preletačima je većina onih koji su upropastili privredu, a sad se ponovo angažovali u privrednoj reformi. Zvučna imena zato iznosimo u javnost, jer ne verujemo da od njih možemo da očekujemo istinske reforme, naprotiv, oni bi samo mogli da ih zakoče - napomenuo je Matović.

Kragujevački Otpor je izneo podatke za većinu gradova u Srbiji, ali dokumentacija za funkcionere u prestonici još nije obrađena.

- Najviše preletača ima u redovima DSS-a, a zatim na ovoj listi prednjače "kvasac" stranke DHSS, DA, SD, ND. I u DS-u ima dosta preletača, ali su oni imali dosta članova i ranije, pa onda procenat preleteča ne izgleda toliko veliki. Interesantno je da preletača ima svuda, pa i u GSS, a pronašli smo i jednog gospodina koji je iz SPS-a prešao u G 17 plus - izneo je Matić.

M. Bjelovuk


vesti po rubrikama

^društvo

16:02h

Gradonačelnik Novog Sada o decentralizaciji i poslovima u parlamentu

16:14h

Majdanpečki rudari ipak krenuli put Beograda

16:28h Komisija Savezna vlade i Ured Hrvatske zajedno će tražiti nestale u Hrvatskoj
16:43h Uništeno 10 tona mesa i prerađevina
16:57h Skupština Srbije raspravljala o zakonu o lokalnoj samoupravi
17:09h Otpor izneo delimičan spisak preletača iz SPS-a i JUL-a u DOS
17:14h Neke nedoumice oko novog načina upisa u srednje škole u Srbiji
17:27h Manji broj dobrovoljnih davalaca krvi zbog Zakona o radu
17:41h Za dve nedelje tender za prodaju zgrade SMUP-a
17:57h SPC i ateisti obeležavaju dva praznika
18:09h Institut za zaštitu zdravlja Srbije: Grip i bez epidemije
18:18h Osamnaesta "Kobasicijada" u Turiji
18:33h Crnogorskim penzionerima isplata drugog decembarskog čeka
18:58h Pored najava za gradnju fabrike duvana, i aerodrom u Čačku?
   


FastCounter by LinkExchange