[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 12. februar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

Premijer Zoran Đinđić računa na podršku za pun mandat

Uz Velju Ilića
dalje od izbora

Jovanović: Novo potpredsedničko mesto doprineće stabilnosti koalicije. Protić: Stranke DOS-a dobro zastupljene u vlasti, pa nema razloga da se bune. Andrić: Izbori bi sada bili čist luksuz

BEOGRAD - Velikog premeštanja u Vladi Srbije, kako najavljuje premijer Zoran Đinđić, neće biti. Obezbeđeno je mesto Velimiru Iliću, najavljeno osnivanje novog ministarstva, a poslata je poruka da se uzalud nadaju svi koji priželjkuju vanredne izbore. Trenutna većina u srpskom parlamentu za predsednika Vlade dovoljna je garancija za uspešan nastavak započetih reformi.
Čedomir Jovanović, šef poslaničke grupe DOS-a u Skupštini Srbije ističe da "DSS nije trebalo ni da napušta kabinet gospodina Đinđića, niti poslaničku grupu DOS-a".

Svaljuju krivicu
SRS ocenjuje da je je izjava srpskog premijera Zorana
Đinđića da pojedine stranke u Skupštini Srbije uništavaju parlamentarizam dokaz "njegovog krajnjeg licemerja" i pokušaj da se krivica poturi drugom.
- Da bi pažnju javnosti skrenuo sa katastrofa za koje je odgovoran, DOS je doveo do savršenstva informbirovsku tehniku, po sistemu "svali krivicu na drugoga", piše u saopštenju radikala.

Nisu nosioci spomenice
Tatjana Kontić, funkcioner ND, pozvala je juče DSS da prestane s "pogubnom politikom" zarad i te stranke i ostalih članica DOS-a.
- DSS-u vrata još nisu potpuno zatvorena, ali neće biti otvorena unedogled. Sve zavisi od njihovih daljih poteza - istakla je Tatjana Kontić i napomenula da "DSS treba da odustane od teze o sebi kao nosiocu "spomenice od 5. oktobra".

- DSS je sama kreator trenutnih političkih odnosa i od njih zavisi da li će se vratiti u okvire koalicije. Za DOS je važan politički koncept i lako je da se dogovorimo oko bilo kog kadrovskog rešenja - kaže Jovanović, uveren da će proširenje Vlade potpredsedničkim mestom, koje će pripasti Iliću, doprineti političkoj stabilnosti u DOS-u".
Prema rečima Milana St. Protića, predsednika Političkog saveta DHSS-a, većina na koju u Skupštini računa premijer sve je stabilnija.

- Ulazak Velje Ilića u Vladu je samo još jedan korak ka stabilizovanju većine. Povratak DSS-a zavisi od toga da li su promenili mišljenje, jer mislim da Vlada, sada sa Novom Srbijom, nije spremna na kompromise - ističe Protić i dodaje da su "stranke DOS-a dobro zastupljene u vlasti, pa nema razloga da se bune".
Branislav Andrić, portparol Koalicije "Vojvodina" izjavu premijera da neće biti vanrednih izbora ocenjuje kao realnu,
- DSS-u je ruka saradnje i dalje ispružena, ali oni, osim što nemaju jasnu politiku, imaju i problem s manjkom kvalitetnih kadrova. Moguće je da poraste "apetit" pojedinim strankama u DOS-u, ali premijer zna da oceni gde je granica. Izbori bi sada bili čist luksuz, ali ako dođe do "zagušenja" ni to neće biti ništa tragično - kaže Andrić.

D. M. S.


vesti po rubrikama

^politika

19:06h

Anketni odbor Veća građana obišao zatvore u Srbiji

19:07h

Počinje suđenje bivšem jugoslovenskom predsedniku

19:09h Predsedništvo DOS-a zaseda ove nedelje
19:11h Aleksandar Popović o ulasku DSS u Vladu Srbije
19:12h Mićunović o susretima u Vašingtonu Mićunović o susretima u Vašingtonu
19:13h Veće građana danas nastavlja vanrednu sednicu
19:14h Solana i Đukanović razgovarali o budućnosti federacije
19:15h Premijer Zoran Đinđić računa na podršku za pun mandat
23:35h Zoran Đinđić za Bi-Bi-Si: Mladiću nije stalo
   


     


FastCounter by LinkExchange