[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 29. januar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

Na dan Svetog Save, Savo Milošević sa dva gola u mreži Rajo Valjekana (3:2) obeležio povratak u Saragosu

Savindan!

U Italiji je fudbal mučenje, u Španiji zadovoljstvo

Saragosa voli Sava, Milošević voli Saragosu. Kada se sve sabere, dojučerašnji centarfor Parme je sa dva gola protiv Rajo Valjekana, stigao do 40 golova u dresu kluba iz pokrajine Aragonije.
- Pre meča, očekivao sam, bolje je reći priželjkivao sam da se upišem u listu strelaca. Postigao sam dva gola, sreći nije bilo kraja, ispalo je bolje nego što sa mogao i da sanjam - priča Milošević. - Ne znam da li mi je lepo bilo na dočeku, ili ispraćaju sa stadiona. Za 10 godina, ništa neće značiti rezultat Saragosa - Rajo Valjekano 3:2, ali ja ću tu utakmicu pamtiti dok sam živ.

Ne ponižavam...

Kada je postigao drugi gol, predriblavši golmana na ivici šesnaesterca, činilo se da Savo razmišlja da li loptu da zakuca u nebranjenu mrežu...
- Ne, nije mi palo napamet da zapnem iz sve snage, pre svega jer bi to moglo da znači da ponižavam protivnika. Nikada ne bih potcenio rivala, jednostavno, išao sam ka golu i lagano poslao loptu u mrežu.

Naša Saragosa

Tri Jugoslovena u Saragosi. Pored Sava, tu su Drulić i Komljenović.
- Komljenović je ušao u trenutku kada je Rajo vodio sa 1:0, igrao po desnoj strani, bez greške. Što se Drulića tiče, odlično se oseća i skoro je sigurno da će dobiti priliku, ili u nedelju protiv Osasune ili za 10 dana u duelu sa Tenerifima. Bitno je da se posle pet i po meseci vratu u sastav, odigra 10-15 utakmica, zaboravi na strah. Saragosa je idelan ekipa za Drulića koji će, uveren sam u to, blistati jer je centarfor od rase i klase.

Saragosa je krenula, dokle može da stigne.
- Loši rezultati su uslovili pad morala, a kada je tako, onda je teško igrati. Neverovatno je koliko jedna pobeda može da promeni, ona je zacelo najbolji lek. Ova ekipa poseduje kvalitet, uostalom, pre dve godine do poslednjeg kola se borila za titulu. A 95 odsto igrača je i sada na "Romaredi".

Uporedite fudbal u Italiji i Španiji?
- Ma, u Italiji nema fudbala - kategoričan je Savo. - I sve će ga manje biti. Ono što je najgore, oni i dalje misle da je to - to. A fudbal u "Kalču" nije ni najbolji ni najlepši ni najatraktivniji. Samo je najteži. Čak ga i Italijani ne vole kao pre deset godina.

Savo kao da hvata zalet, nastavlja rafalno:
- Opšte je mišljenje da je u pitanju mučenje, a ne i uživanje. Niko ti ne dozvoljava da igraš fudbal, bitno je da ne primiš gol, ili u najboljem slučaju da primiš što manje golova. Umesto da igraju fudbal, oni kao da uživaju da izmišljaju neku novu fudbalsku kategoriju.

Primera je sasvim druga priča?
- Naravno, i u Španiji je fudbal posao, ali i zadovoljstvo. Stopostotno se razlikuje od italijanskog. Na Iberijskom poluostrvu je lepo biti i na terenu i na tribinama, lepo je gledati utakmice i na televiziji. A da je to ono pravo, pokazuju i rezultati. Španci su na evropskoj sceni daleko ispred Italijana! Uostalom, i sama filozofija, dati gol više, u odnosu na onu, primiti gol manje, na strani je Primere.

Savo je na Svetog Savu postigao dva gola. Početak za bogove.

Brat Darko

Savo nema brata blizanca, ali može se reći da mu je fudbalski brat, na neki način, Darko Kovačević. Evo kako se prepliću dve karijere. Savo je nosio dres Partizana, Darko Crvene zvezde. A onda su krenuli u svet...
Obojica su prvo stigli na Ostrvo, Savo u Aston Vilu, Darko u Šefild Venzdej. Zatim su se preselili na Iberijsko poluostrvo: Savo je nosio dres Saragose, Darko Real Sosijedada. Onda ih je put odveo na Apeninsku čizmu: Savo je stigao u Parmu, Darko je prvo igrao za Juventus, a onda prešao u Lacio. Nedavno, Savo se vratio u Saragosu, a Darko u San Sebastijan.
- Vrlo često sam o tome razmišljao i pričao sa Darkom na tu temu... Život ispreda čudne priče, režira i drame, ali u našem slučaju, ništa nije bilo režirano jer bilo kakvi dogovori nisu mogli ni da dođu u obzir. Jer, ništa nije zavisilo od nas. Ali, namestilo da se imamo istu životnu priču, putanju... Onako uz put, igramo i na istom mestu.
Očekivalo se da budete i reprezentativni tandem, ali nikako se nije namestilo.
- Lepo ste to rekli, nije se namestilo. Ali, ništa nije ni trebalo da se namešta, jednostavno, neko je to trebalo samo da odluči. Pre mnogo godina, igrali smo u Hong Kongu u tandemu, odično, ali tada i više nikada. Zaboravili su na nas. Ipak, nikada nije kasno, ima vremena da igramo zajedno, možda već u periodu koji je pred nama.

J. Sekulić


vesti po rubrikama

^sport

14:20h Na dan Svetog Save, Savo Milošević sa dva gola obeležio povratak u Saragosu
14:30h Legendarni fizioterapeut fudbalera Milan Aranđelović Raki seća se paklenog duela sa Velsom

14:35h

Fudbaleri OFK Beograda otputovali na pripreme u Antaliju

14:45h Prva grupa plavih olimpijaca otputovala na ZOI u Solt Lejk Siti
15:00h Trener Partizana Dušan Vujošević pred gostovanje u Zagrebu
15:05h Košarkaši FMP Železnika dočekuju Iraklis
15:15h Rukometaši Jugoslavije danas protiv Slovenije na EP u Švedskoj
   


FastCounter by LinkExchange