[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 29. januar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

Suđenje za zločin na Ibarskoj magistrali, Mihalj Kertes izjavio

Marković tražio

drugi kamion za RDB

Josip Rajda, Kertesov kum, rekao da je na zahtev pokojnog Petra Rajića preinačio rešenje o korišćenju "mercedesa" s MUP-a na EPS

BEOGRAD - Tačno je da je Savezna uprava carina dodelila dva kamiona "mercedes" MUP-u Srbije. To nije bilo ništa čudno jer smo mnogo vozila dali VJ i MUP-u i za to smo imali ovlašćenje potpredsednika Savezne vlade. Zbog drugog "mercedesa" zvao me je i Rade Marković i po ko zna koji put zatražio da ga isporučim RDB-u.

Kazao mi je da mu je Slobodan Milošević rekao da, ako mu bilo šta zatreba, dođe kod mene. I ja sam povremeno izveštavao predsednika Miloševića o sredstvima kojima raspolažemo - izjavio je na jučerašnjem suđenju optuženima za četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali Mihalj Kertes, bivši direktor Savezne uprave carina.

Kertes ne zna zašto ga čuvaju
Na pitanje punomoćnika oštećenih da li ima "dil" s RDB-om, Kertes je rekao: "Kategorički tvrdim da nemam dil, niti bih ja to kao čovek dozvolio!". Upitan da li ga i sada čuvaju pripadnici RDB-a, rekao je: "Od 1. januara imam privatno obezbeđenje, a ranije me je čuvao MUP. Pitajte MUP zašto me je čuvao. Verovatno zato da me ne bi sklonili", odgovorio je Kertes.

Svedok Josip Rajda, Kertesov kum koji je bio načelnik odeljenja prodaje u SUC-u, rekao je da je njegov pokojni kolega Petar Rajić tražio od njega da mu preinači rešenje o korišćenju kamiona na EPS, ali da on o tome ne zna ništa. "Rajić mi je rekao da mu to treba za Lazarevac, a Kertes mi je savetovao da to i učinim", rekao je Rajda. Slavoljub Radojčić, koji je radio kao koordinator u SUC-u, kazao je da je on ispravio podatak da je kamion "mercedes" dodeljen MUP-u i dopisao da je ustupljen EPS-u. "To je bila uobičajena praksa", rekao je on.

Svedočili su juče i Milan Rašeta, radnik RDB-a koji je do kraja 2000. godine čuvao Kertesa i Dragan Mijailović, radnik Carine koji je rekao da je jedan od kamiona "izgledao čudno", i da takav kamion nikad dotad nije video. Suđenje se nastavlja danas.

D. Ć.


vesti po rubrikama

^hronika

18:36h Tročlana porodica Lapadatović nastradala u Đerdapskoj klisuri

18:48h

Mihalj Kertes izjavio: Marković tražio drugi kamion za RDB

18:57h Pedesetogodišnji A. G. za silovanje ćerki osuđen na deset godina robije
19:03h Vršac: Ubio majku, pa presudio i sebi
19:18h Tragedija izbegličke porodice Radaković na Paliću
   


     


FastCounter by LinkExchange