[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 29. januar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

Vlada Srbije objavila spisak upravnih odbora u kojima su ministri

U odborima za džabe

Korać, Batić, Lečić, Vojislav Milovanović i Veselinov nisu ni u jednom upravnom odboru. Đelić i Pitić prebukirani

BEOGRAD (Tanjug) - Vlada Srbije objavila je na zvaničnom Internet sajtu spisak članstva ministara u upravnim odborima javnih preduzeća, fondova i ustanova, u koje ih je ona imenovala, kao i u drugim upravnim odborima.

Članovi Vlade koji su i članovi upravnih odbora Fonda za razvoj, Građevinske direkcije, Akcijskog fonda i Republičkog zavoda za tržište rada ne primaju naknadu za svoj rad u tim odborima, navodi se u informaciji.

Potpredsednik Vlade Žarko Korać i ministri Vladan Batić, Branislav Lečić, Vojislav Milovanović i Dragan Veselinov nisu članovi ni u jednom upravnom odboru.

Premijer Zoran Đinđić je predsednik Upravnog odbora Fonda za razvoj, a potpredsednik Vlade Nebojša Čović je predsednik Upravnih odbora Građevinske direkcije i Akcijskog fonda, kao i član Upravnog odbora fonda za razvoj.

Potpredsednik Jožef Kasa predsednik je Upravnog odbora "Srbijašuma" i član Upravnog odbora Fonda za razvoj. Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović predsednik je Upravnog odbora "Jugoimporta-SDPR a", za šta, kako je navedeno, ne prima naknadu (na to mesto imenovala ga je Savezna vlada pre izbora Republičke vlade), a član je i Upravnog odbora Građevinske direkcije; član istog UO je i potpredsednik Momčilo Perišić.

Ministar finansija Božidar Đelić član je upravnih odbora Fonda za razvoj i Građevinske direkcije, a predsednik je upravnih odbora Beogradske berze (naknada od te funkcije ide u dobrotvorne svrhe) i Fonda za finansiranje nezaposlenosti (savezni fond, za člana imenovan kao predstavnik Republičke vlade).

Ministar za privatizaciju Aleksandar Vlahović član je upravnih odbora Fonda za razvoj, Republičkog zavoda za tržište rada i Beogradske berze (naknadu za to daje u dobrotvorne svrhe, a u članstvo ga, kao ni Đelića, nije imenovala Vlada).

Ministar za ekonomske odnose s inostranstvom Goran Pitić takođe je član upravnih odbora Beogradske berze (sa istim statusom kao i Đelić i Vlahović) i Fonda za razvoj, kao i Beogradske otvorene škole i JUBA košarkaške organizacije (za obe funkcije ne prima naknadu i nije ga imenovala Vlada).

Član upravnih odbora Fonda za razvoj i Akcijskog fonda je ministar saobraćaja Marija Rašeta-Vukosavljević. Ministar energetike Goran Novaković je u Upravnom odboru Fonda za razvoj, a ministar nauke Dragan Domazet je u upravnim odborima Fonda za razvoj i Građevinske direkcije. Ministri za socijalno staranje Gordana Matković, za građevinu Dragoslav Šumarac, za obrazovanje Gašo Knežević i za trgovinu, turizam i usluge Slobodan Milosavljević, članovi su Upravnog odbora Republičkog zavoda za tržište rada.

Na čelu tog odbora je ministar za rad Dragan Milovanović koji je i član Upravnog odbora beogradskog IMT-a (bez naknade, ne postavlja ga Vlada). Šumarac je i član Upravnog odbora Građevinske direkcije, a Milosavljević i Više poslovne škole (naknada ide za pomoć stipendistima).


vesti po rubrikama

^društvo

17:04h Antikorupcijski timovi po Srbiji primili 228 prijava
17:16h Vlada Srbije objavila spisak upravnih odbora u kojima su ministri
17:28h Italijanski eksperti pregledali 700 naših naučnih projekata
17:37h Dr Stanić: Cene usluga na VMA biće kao u civilnom zdravstvu
17:43h Branislav Čanak: Za tranziciju sa što manje žrtava
17:58h Stručnjaci o psihosocijalnoj situaciji u Srbiji
18:13h Trihineloza još ne jenjava
18:21h Posle kontrole, oduzeto oko 4,3 tone mesa
18:38h "Beograđanka" u zakup
18:52h Izaslanik ruskog patrijarha u poseti SPC
19:11h Preminio poslednji žitelj sela Koritnjak kod Niša
19:27h Kotor: Pomorci traže "hapšenje" broda
   


FastCounter by LinkExchange