GLAS JAVNOSTI  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

 

 

 


vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

PISMA

 


Reagovanje

Informacije koje zbunjuju

"Zašto samo Karađorđevićima", "Glas", 19. 12. 2001.

Povodom izjave g-dina Dragora Hibera, pravnog eksperta i visokog funkcionera GSS i DOS-a, "da će se pri procesu denacionalizacije zalagati za princip jednakog prava, odnosno da se ne može vratiti imovina porodici Karađorđević i SPC, a da se to isto pravo uskrati drugim zajednicama i ostalim vlasnicima", a što je dnevni list "Glas" dana 19. 12. 2001. godine objavio pod bombastim naslovom "Zašto samo Karađorđevićima?", "Srbija zajedno" nema informacija da je bilo ko u Srbiji i bilo kada, posebno ne od strane porodice Karađorđević ili SPC insistirao, podržavao ili nastojao da proces denacionalizacije bude delimičan, a ne sveobuhvatan.

Zato, "Srbija zajedno" moli g-dina Dragora Hibera da ako on raspolaže sa takvim informacijama, da ih javno ih obelodani, u suprotnom, njegova izjava, posebno nalslov u "Glasu", nanose nesumljivo štetu ugledu porodice Karađorđević i SPC.

Na drugoj strani, "Srbija zajedno" pomenutog pravnog eksperta podseća da su gotovo sve zemlje u tranziciji među prvim donešenim zakonima novih demokratskih vlasti usvajali zakone o sigurnosti vlasništva i denacionalizaciji. Prošlo je više od godinu dana od oktobarskih događaja, a takvi zakoni još uvek nisu ugledali svetlost dana u našoj zemlji.

Dragan Milošević,
predsednik "Srbija zajedno",
Beograd