[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 17. decembar 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

Slab odziv na konkurs "Hiljadu beogradskih pozornika"

Niko neće pendrek

Beogradu nedostaje oko 3.000 policajaca, ali se za sada prijavilo samo 200 kandidata , kaže potpukovnik Marko Sekulić. Među prijavljenima i petnaest devojaka

BEOGRAD - Na konkurs "Za hiljadu beogradskih pozornika" koji je Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo 18. oktobra javilo se 200 kandidata, kaže za "Glas" potpukovnik Marko Sekulić, načelnik prvog odeljenja Uprave policije SUP-a Beograd. Posle obavljenih pregleda, očekuje se da polovina od prijavljenih kandidata, koji budu ispunili propisane uslove, krene na šestomesečnu obuku.

MUP nije zadovoljan odzivom kandidata na konkurs, kaže potpukovnik Sekulić, koji kao razloge navodi slabe plate, radno vreme ali i nepopularnost poziva. On navodi da je konkurs raspisan kako bi se poboljšala bezbednost u glavnom gradu, u kojem već duže nedostaje oko 3.000 policajaca.

Novi konkurs biće raspisan u martu sledeće godine a uslovi će biti isti, to jest budući pozornici treba da imaju završenu srednju školu, regulisanu vojnu obavezu, da nisu osuđivani i da su državljani SRJ. Polaznicima je obećano, da bez svoje saglasnosti, u narednih osam godina neće biti raspoređeni na druge zadatke.

- Konkurs će biti raspisan i za devojke jer se pokazalo da među njima vlada velika zainteresovanost za ovaj poziv. MUP-u se do sada javilo oko 15 devojaka koje će imati posebnu obuku - kaže Sekulić.

U nameri da poboljša bezbednost u glavnom gradu, MUP je sproveo edukaciju u višim razredima osnovnih i srednjih škola a održano je i nekoliko predavanja roditeljima i profesorima. Na 313 predavanja prisustvovalo je 23.680 učenika, 230 roditelja i 40 nastavnika, a policajci SUP-a Beograd, govorili su o kriminogenom ponašanju, maloletničkoj delinkvenciji i zavisnosti od droge.

- Uspeh smo postigli ukoliko bar jednog učenika odvratimo od kriminalnog ponašanja - kaže potpukovnik Sekulić.

T. M. S.


vesti po rubrikama

^hronika

18:18h

Slab odziv na konkurs "Hiljadu beogradskih pozornika"

18:29h

Svrljig: MUP kažnjen sa 40.000 dinara

18:57h Direktori "Jumka" nevini
19:06h Požarevac: Krivične prijave protiv četvoročlane grupe
19:14h Rio de Žaneiro: Četvoro mrtvih u redu za paketiće
19:16h U Užicu optuženi carinik i vozač
   


     


FastCounter by LinkExchange