[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 27. novembar 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

Aleksandar Radović, direktor RUJP-a

Pušteni akceptni nalozi Mobtela

BEOGRAD - Republička uprava javnih prihoda juče je pustila akceptne naloge Mobtela u vrednosti celokupnog preostalog poreza na ekstra profit Astra banke, u iznosu od 50 miliona maraka, pošto kompanija Mobtel do kraja jučerašnjeg dana nije uplatila ni prvu ratu, koja je iznosila 168 miliona dinara, a koju je trebala da plati RUJP-u do petka.

- Iskreno se nadam da će kompanija Mobtel uplatiti sredstva koja potražujemo i da neće isključiti mrežu 063. Samo uplatom novca na račun RUJP-a, Mobtel će izbeći prinudnu naplatu. Ja samo puštam akceptne naloge u vrednosti od 50 miliona maraka, koje je kompanija Mobtel dala sama kao garanciju za porez Astra banke. Pored toga, nije tačna plasirana informacija od strane Mobtela da će povodom naplate imati sastanak sa mnom. Nema razloga da se sastajemo i razgovaramo o tome. Da su u petak platili prvu ratu od 168 miliona dinara, sastali bi se i definiosali kako će se platiti ostatak poreskog duga. Smatram da je objavljivanje ovakve informacije još jedno obmanjivanje javnosti- kaže za "Glas" Aleksandar Radović, direktor Republičke uprave javnih prihoda.

Prema rečima Radovića, na računu Mobtela nema sredstava koja potražuje RUJP, štaviše ova kompanija ima dug od 200 miliona dinara. Ukoliko Mobtel ne uplati sredstva koja potražujemo, kaže Radović, sigurno je da ćemo barem dva - tri meseci skidati novac sa njihovog računa, odnosno sve dok ne naplatimo porez. Kako Radović objašnjava, ukoliko se preko Mobtela ne izmire obaveze, RUJP će preći na naplatu preko povezanih lica ili, kako je prekjuče izjavio Dejan Popović, zamenik ministra finansija, u tom slučaju, dug će se namiriti od drugih osnivača Astra grupe.

I. Krasnić


vesti po rubrikama

^ekonomija

17:06h

Reforme odložene za narednu godinu

17:17h

Najveće zarade u Lazarevcu

17:39h Delegacija SRJ nastavlja pregovore s Londonskim klubom
17:52h Direktor RUJP-a: Pušteni akceptni nalozi Mobtela
18:14h U Mobtelu tvrde: Mreža 063 funkcioniše besprekorno
18:38h Mobtel preti RUJP-u: Ako treba i na sud
18:56h Mobtel demantuje tvrdnje PTT-a: Učestvovala oba osnivača
19:13h Ostvaren defict 2,38 milijardi dolara
   


     


FastCounter by LinkExchange