[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 16. novembar 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

Sin bivšeg predsednika SRJ se sumnjiči za delo prinude

Optužnica protiv
Marka Miloševića

Članu Otpora iz Požarevca Zoranu Milovanoviću pretio da će ga iseći motornom testerom. Optuženi i Zoran Ivanović Roleks, braća Vladislav i Aleksandar Ašanin i Bojan Tadić

POŽAREVAC - Opštinsko javno tužilaštvo u Požarevcu podiglo je optužnicu protiv Marka Miloševića (27), sina bivšeg predsednika SRJ, Zorana Ivanovića Roleksa (41), Vladislava Ašanina (27) i njegovog brata Aleksandra (22), Milana Bajića (27), Milana Lazića (21) i Bojana Tadića (25) zbog krivičnog dela prinude nad Zoranom Milovanovićem 7. marta prošle godine.

Navedenog dana, Milovanovića je telefonom nazvao Zoran Ivanović i pozvao da dođe ispred video-kluba ,,Faraon'' uz pretnje da, ukoliko se ne pojavi, biće fizički ugroženi i on i njegova porodica. Oko 22 sata Milovanović se pojavio na navedenom mestu na kome su ga sačekali Ivanović, Bajić i Aleksandar Ašanin, koji ga je odmah oborio na asfalt udarivši ga pesnicom u čelo. Tog trenutka, kolima su pristigli Vladislav Ašanin, Lazić i Tadić i sva šestorica počela su da ga šutiraju nogama dok je ležao na asfaltu.

Marko u Rusiji

Trojica sa spiska optuženih već duže vreme nalaze se van zemlje. Kako ,,Glas'' nezvanično saznaje, Marko Milošević nalazi se u Rusiji, Zoran Ivanović u Austriji, gde je otvorio kafić pod istim imenom kao i Požarevcu - ,,Roleks'', a Vladislav Ašanin radi kao disk-džokej u Španiji. Takođe po nezvaničnim saznanjima, ovoj trojici biće suđeno u odsustvu.

Pošto su ga podigli, Lazić i Tadić prislonili su mu pištolje na glavu, a zatim ga uveli u auto kojim je upravljao Aleksandar Ašanin. Potom su ga odvezli su u diskoteku ,,Madona'' gde ih je čekao Marko Milošević, koji je uz uključenu motornu testeru i pretnju da će ga iseći na komade i baciti u Moravu, zahtevao od Milovanovića da kaže koliko para dobija iz inostranstva, ko je glavni čovek u Otporu i gde se štampa propagandni materijal ovog pokreta. Posle toga, Vladislav Ašanin i Bajić odvezli su ga nazad do ,,Faraona'' i izbacili iz vozila.

Protiv Milana Bajića podignuta je i optužnica zbog nanošenja telesnih povreda zato što je u automobilu, na putu do ,,Madone'', udario Milovanovića drškom pištolja u glavu i naneo mu nagnječenje temenog dela glave.

D. N.


vesti po rubrikama

^hronika

18:32h

Monstruozan zločin u Valjevu, pronađeni leševi muškarca i žene

18:43h

Optužnica protiv Marka Miloševića

18:57h

Pančevo: Nožem do pazara

19:03h

Svedočenje radnika RTS-a: Milanovića spasle devojke?

19:18h

Advokati demantuju da je uhapšen Stanko Subotić

19:22h

Teška saobraćajna nesreća na putu Užice-Čajetina

19:31h

U oca i sina na Novom Beogradu pucano iz pištolja s prigušivačem

      


FastCounter by LinkExchange