[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 13. novembar 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

Skupština Vojvodine podržala Aleksandra Kravića

I dalje dvovlašće u RTV Novi Sad?

NOVI SAD - Skupština Vojvodine stala je juče ubedljivom većinom glasova (protiv su bili samo poslanici DSS) iza svoje pređašnje odluke o imenovanju Aleksandra Kravića za v.d. direktora RTV Novi Sad.

Podsetimo, Skupština AP Vojvodine je 22. novembra prošle godine donela odluku prema kojoj se, između ostalog, Kravić imenuje za v.d. direktora RTV Novi Sad do trajnog rešenja statusa te kuće. Međutim, UO RTS doneo je 9. oktobra ove godine odluku da na mesto prvog čoveka RTV Novi Sad imenuje Petra Jovanovića, što je propraćeno opštepoznatom reakcijom predsednika SAPV Nenada Čanka i potonjom krizom pokrajinske administracije.

DSS i ostali

Skupštinska rasprava bila je u znaku "razmene mišljenja" poslanika DSS sa jedne i svih ostalih sa druge strane. Poslanici DSS insistirali su na ocenama da je lanjska odluka Skupštine bila nezakonita i neustavna, kao i da bi odvajanje RTV Novi Sad iz sistema RTS predstavljalo "prejudiciranje statusa Vojvodine pre donošenja novog Ustava". Iz drugih stranaka su se, pak, čula podsećanja da je i DSS tog 22. novembra glasao "za", da je sam Zakon o RTS "neustavan", te da je RTV Novi Sad građena sredstvima Vojvođana.

No, nakon više od mesec dana zategnutih odnosa politički kompromis je, očigledno, postignut, pa je pokrajinski parlament juče utvrdio i tekst Predloga zakona o dopuni Zakona o radio-televiziji, kojim bi se upravljačka prava nad RTV Novi Sad vratila vojvođanskoj Skupštini, odnosno organima koje ona izabere. Uz to, Skupština APV je zatražila od Vlade Srbije da, do promene spornog zakona, svojim aktom prenese na pokrajinski parlament upravljačka prava nad RTV Novi Sad. "Za Skupštinu Vojvodine i Izvršno veća direktor RTV Novi Sad je Aleksandar Kravić. Za Upravni odbor RTS direktor je Petar Jovanović.

I sada treba biti razuman, jer niko od nas ništa neće moći da uradi ako gospodin Jovanović koliko sutra uđe u RTV Novi Sad uz podršku policije, ali tako bi se samo otvorio novi problem. Odgovornost je zato na Vladi i Skupštini Srbije da sve ono što je politički dogovoreno a potom i izglasano na sednici pokrajinskog parlamenta bude čim pre sprovedeno u delo", prokomentarisao je za "Glas" odluke Skupštine Vojvodine pokrajinski sekretar za informisanje i visoki funkcioner DS Rafail Ruskovski.

M.S.


vesti po rubrikama

^politika

17:00h

"Glas" istražuje: Kome odgovara "vakuum" nastao neusvajanjem zakona o Hagu?

17:10h

Šami: Za Srbe je bolje da izađu na kosovske izbore

17:15h "Zajedno za Jugoslaviju" neće u parlament
17:25h I dalje dvovlašće u RTV Novi Sad?
17:35h Vuksanović: Divljački smo oterani iz PDS-a
17:45h Promocija koalicije "Povratak" u Štrpcu
18:00h DHSS: Aktivno učestvujemo u predizbornoj kampanji
18:05h Čović o lošem odzivu na izbornu kampanju
18:15h Mićunović o izborima na Kosmetu
18:25h SRS optužuje vlast za veleizdaju
18:30h Ser Rasel Džonston u Kosovskoj Mitrovici
18:40h Oebsov predstavnik potvrdio: Glasanje i uz ličnu kartu
18:55h

Oglasili se ekstremisti na jugu Srbije

19:10h Viceadmiral Miodrag Jokić u pritvoru u Hagu
19:25h Kandidat "Povratka" među raseljenima u Kraljevu
00:24h Dušan Mihajlović posle razgovora s Del Ponteovom
   
 


     


FastCounter by LinkExchange