[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 12. novembar 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

Dragan Maršićanin, predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik DSS-a, o vlasti i političkoj situaciji

Nema povratka u ovu Vladu Srbije

U Srbiji postoji politička kriza i ona može da se reši izborima. Ne postoji kriza Vlade, ona se zablinidirala i uživa

BEOGRAD (Beta) - Predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik DSS-a Dragan Maršićanin rekao je da se njegova stranka ni pod kojim uslovima neće vratiti u aktuelnu Vladu Srbije, ali da bi učestvovala u vladi DOS-a koja bi se pridržavala izvornog programa te koalicije.

- Ako Srbija bude u takvim uslovima da dobije novu vladu, koja bi se vratila na ono sa čime smo počeli, onda bismo učestvovali u takvoj vladi. Njena politika bi morala da bude drugačija, ali u ovakvoj Vladi nećemo učestvovati - rekao je Maršićanin u intervjuu Beti.

On je negirao da DSS-u smetaju kadrovska rešenja u Đinđićevom kabinetu i ocenio da Vlada mora suštinski da promeni svoj način rada jer su "posledice njenog rada loše".
- Ministarstva pravde i MUP-a su najbolji dokaz za to. Ne govorim o ministrima, već o tome da ta ministarstva ne rade. Nisu jedina, ali se najčešće pominju. Čini mi se da Ministarstvo pravde već postaje kamen o vratu samom Đinđiću, ali to je njegov problem - rekao je potpredsednik DSS.

O izborima na Kosmetu

Govoreći o izborima na Kosovu, potpredsednik DSS je ocenio da su uslovi za predizbornu kampanju na Kosovu potpuno neregularni, jer su neregularni i uslovi u kojima Srbi žive i nije mogao da kaže da li će u kampanji učestvovati predsednik SRJ. On je izrazio uverenje da se potpredsednik DSS Marko Jakšić, jedan od lidera Srba iz severnog Kosova, neće aktivno suprotstavljati odluci stranke da učestvuje na pokrajinskim izborima 17. novembra i dodao da se stranačke odluke moraju poštovati.

Govoreći o rezultatima lokalnih izbora Maršićanin je rekao da "i pored odvojenog nastupa DOS i DSS, ne postoji opasnost da se SPS vrati na vlast", ali i "da od ponovljenih izbora DOS praktično ne postoji kao koalicija i da su Srbiji potrebni vanredni republički izbori".

- U Srbiji ne postoji kriza Vlade, ona se zablindirala i uživa. Ali, postoji politička kriza i ona se može rešiti izborima. Moramo videti šta se dešava sa Srbijom i Crnom Gorom i napisati novi ustav, a tek potom raspisati vanredne izbore. Da li ćemo sa ovom političkom krizom moći da sačekamo izbore, to će vreme pokazati. Ali, za sada je to tako - rekao je Maršićanin.

Povodom dogovora predstavnika Vlade Srbije s predstavnicima vojvođanskih stranaka vraćanju dela nadležnosti Republike pokrajinskom parlamentu, potpredsednik DSS je kazao da tu, u stvari, "predstavnici DS iz Novog Sada pregovaraju s predstavnicima DS iz Beograda kako da nađu rešenje da zadovolje Čanka" i dodao da to mora da prođe raspravu na Predsedništvu DOS-a i kroz skupštinsku proceduru.

On je još naveo da neefikasnost parlamenta, zbog nedostatka kvoruma, ne koči usvajanje novih zakona, već da je glavni uzrok za spori tok reformi nedovoljno brz rad Vlade Srbije.

O Gavriloviću

Na pitanje zašto DSS ne insistira na rešavanju ubistva bivšeg pripadnika DB Srbije Momira Gavrilovića, Maršićanin je kazao da je to pitanje u nadležnosti policije i tužilaštva.
- Stranka sama ne može bilo šta tu da učini. Ona niti ima pravo, niti može, da bilo šta pomogne otkrivanju naručilaca ili izvršilaca tog ubistva. Ali, to je jedno od pitanja koje postavljamo u okviru pitanja šta se dešava u MUP-u. Nemoguće da nigde nikome ništa ne možete dokazati - rekao je potpredsednik DSS.


vesti po rubrikama

^politika

17:30h

Koštunica i Đinđić na Kosovu i Metohiji?

17:35h

U Gračanici: Vlast neće da napusti Srbe

17:45h

Koalicija "Povratak": Na Kosmetu potreban Miloš a ne Karađorđe

18:00h

Predizborni skupovi koalicije "Povratak" na Kosovu

18:15h

Na Kosmetu neće važiti lične karte SRJ

18:25h

Izbori za kosovsku skupštinu i u Crnoj Gori

18:30h

Zašto nije bilo glasanja u Medveđi i Bujanovcu

18:40h

SPO o "masovnom bojkotu" skupova

18:45h

GO DS-a o poseti naše delegacije SAD-u

18:50h

Vesić povodom neusvajanja haškog zakona

19:00h

Dragan Maršićanin: Nema povratka u ovu Vladu Srbije

19:15h

SNP optužila DPS oko referenduma

19:25h

Lider Bošnjačke matice o referendumu

19:40h

Premijer Đinđić prezadovoljan posetom Americi

 

 


     


FastCounter by LinkExchange