[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 25.  septembar 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

24. Sep 2001 18:14 (GMT+01:00)

Suđenje optuženima za trostruko ubistvo u "Interkontinentalu", svedočio bivši šef RDB-a

Marković poriče vezu sa ubistvom Arkana

Predsednik Milošević tražio je od mene da razgovaram sa Arkanom, jer je on imao neke zahteve

BEOGRAD - Predsednik Milošević tražio je od mene da razgovaram sa Arkanom, jer je on imao neke zahteve. Arkanu je bila potrebna pomoć u zbrinjavanju porodica poginulih i ranjenih dobrovoljaca, ali nisam mogao da mu pomognem. Posle dva meseca, tačnije desetak dana pre njegovog ubistva tražio je pomoć, jer je imao problema sa finansijskom policijom u vezi sa nekim njegovim benzinskim pumpama. Nisam mu pomogao već sam ga uputio na nadležne službe. Posle toga mi se nije javio - izjavio je u Okružnom sudu u Beogradu na jučerašnjem suđenju optuženima za trostruko ubistvo u "Interkontinentalu" bivši načelnik RDB-a Radomir Marković (55).

Četvrta žrtva?
Na pitanje odbrane da li ima ikakva saznanja o tome da je u "Interkontinentalu" 15. januara prošle godine ubijen i jedan inspektor DB-a, koji se preziva Gašević, Marković je odgovorio: - Taman posla. Znalo bi se da je ubijen čovek.

Marković je negirao bilo kakvu vezu sa tim ubistvom kao i da je Arkan neposredno pre ubistva u jednoj svađi na javnom mestu ošamario Marka Miloševića. Markovića je u vezu sa ubistvom doveo bivši načelnik lozničke policije Vojislav Jekić, koji je izjavio da mu je drugooptuženi Milan Đuričić Miki rekao da je posle ubistva beogradski biznismen Andrija Drašković svakih pet minuta bio na telefonskoj vezi sa Radetom Markovićem.

Marković je odbacio te tvrdnje optužujući Jekića da ga je namerno umešao u ceo slučaj, kako bi sa sebe skinuo odgovornost. Upitan da li zna da li je Andrija Drašković bio na neki način umešan u ubistvo, Marković je odgovorio da nema nikakve službene informacije o tome.

- Andriju Draškovića sam upoznao pre desetak godina i to preko zajedničkog prijatelja sa kojim sam igrao tenis. Nisam sa njim ni prijatelj, ni neprijatelj - rekao je Marković.

Bivši načelnik odeljenja za krvne i seksualne delikte GSUP-a Beograd Mijodrag Gutović izjavio je juče da je tokom policijske istrage bilo ozbiljnih indicija da je Andrija Drašković bio u Loznici u večernjim satima 15. januara prošle godine.

Suđenje se danas nastavlja.

S. Stanimirović


vesti po rubrikama

^hronika

17:57h Suđenje optuženima za trostruko ubistvo u "Interkontinentalu"
18:15h Radnika obezbeđenja iz nehata usmrtio kolega
18:26 Lider radikala saslušan po prijavi čelnika MUP-a i SDB-a
18:49h Užice: Student pao sa litice
19:17h Novi Sad: Penziju pokojnice primala 11 godina
19:59h Pucnjava ispred restorana Tabor
   


     


FastCounter by LinkExchange