[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 4. septembar 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

04. Sep 2001 01:36 (GMT+01:00)

Predsedništvo DOS-a o poverenju ministru policije

Mihajlović ostaje

Odluka doneta jednoglasno, kao jedan od četiri zaključka s višečasovne sednice

BEOGRAD - Dušan Mihajlović i dalje će obavljati dužnost ministra policije u Vladi Srbije. Tako je jednoglasno odlučilo Predsedništvo DOS-a na sinoćnoj vanrednoj sednici, koja je zakazana zbog napada na ovo ministarstvo i zahteva za smenom njegovog prvog čoveka. Ovo je jedan od četiri zaključka koje je DOS, posle višečasovnog zasedanja, usvojio kasno sinoć.

Kako je novinarima saopštio Vladan Batić, predsednik DHSS-a i ministar pravde, prvi zaključak jeste da na prethodnoj sednici Predsedništva DOS-a nije bilo reči o kadrovskim promenama u Vladi Republike Srbije. Drugi zaključak predstavlja dogovor da, povodom kritika Velimira Ilića izrečenih na račun Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstvo pravde i MUP Srbije, sa svojim službama, odgovore na te njegove konkretne primedbe i da se o rezultatima obavesti Predsedništvo DOS-a i javnost, a da će Ilić imati pravo da zauzme svoj stav o tom izveštaju.

Ponovo o Vojvodini
Lider LSV-a Nenad Čanak podsetio je, pred početak sednice, da je rok od dve nedelje za pripremu dokumenta o autonomiji Vojvodine, kako je bilo dogovoreno na sastanku Predsedništva DOS-a u Novom Sadu, istekao i da će ova tema ponovo biti na dnevnom redu.
- Neke radnje su već učinjene i obavešten sam da ćemo u četvrtak definitivno imati dokument Vlade Srbije o nadležnostima koje će biti prenete na pokrajinske organe vlasti. Posle toga, moramo da se dogovorimo kako sve to da se sprovede - rekao je Čanak. On je dodao da zbog bavljenja unutrašnjim kadrovskim problemima reforme ostaju po strani i da "ako se time ne bavimo, onda nema svrhe da zamajavamo narod koji nas je birao".

- Treći zaključak odnosi se na nesporazume u institucijama vlasti AP Vojvodine, koji postoje na relaciji LSV-RV-SVM s jedne strane, i DSS-a s druge strane. Složili smo se da se održi jedan bilateralni ili multilateralni sastanak tih stranaka na kojem će se ti nesporazumi razjasniti. Medijator tog sastanka, po dogovoru, biće Jožef Kasa, predsednik SVM-a. Usvojen je i (četvrti) zaključak koji sadrži minimum pravila o fer-pleju unutar DOS-a, čiji prvi stav kaže da su stranke članice DOS-a dužne da poštuju odluke Predsedništva DOS-a, a drugi: ukoliko neka stranka članica ima određene argumente ili dokaze protiv bilo koje druge stranke članice, njenog predsednika ili bilo kog člana organa vlasti, onda je dužna da te dokaze prezentira na nivou Predsedništva DOS-a, a potom saopšti javnosti - izjavio je Batić.

On je dodao da su prva dva zaključka usvojena jednoglasno, dok je treći usvojen uz dva glasa protiv, a pri glasanju za četvrti jedan je bio uzdržan.

- Mislim da su Čanak i Isakov glasali protiv razgovora s DSS-om, a da je predstavnik ove stranke bio uzdržan pri glasanju za usvajanje pravila ponašanja unutar DOS-a.
Sastankom je predsedavao Dragan Milovanović, predsednik ASNS-a i ministar za rad u Vladi Srbije. Prisustvovali su predstavnici svih stranaka, članica DOS-a, a umesto predsednika GSS, DC, SD, DA i DSS učestvovali su Dragor Hiber, Lejla Ruždić, Slobodan Lalović, Radoslav Nedić i Dragan Maršićanin.

V. Nikolić


vesti po rubrikama

^politika

17:00h Đinđić poručio Karli del Ponte: Nema izručenja Milutinovića
17:15h Karla del Ponte u ponedeljak stigla u Beograd
17:20h Del Ponteova ima dokaze o finansijskim poslovima
17:30h Marković i Batić ne očekuju pritiske od Del Ponteove
17:40h Mitropolit Amfilohije o Haškom sudu
17:50h Palata federacije o Batićevoj izjavi
18:00h Vuksanović: Menjati celu Vladu Srbije
18:15h Ko će od Bošnjaka u rekonstruisanu Vladu
18:20h Verski lideri s Kosmeta spremni na dijalog
18:30h Predrag Bulatović o radnoj grupi za referendum
18:45h Miodrag Vuković o terminu referenduma

19:00h

Ilić traži od DOS-a: Da se povuče Mihajlović

19:15h

Radikali žele da posete Miloševića i Krajišnika

00:54h Vlada Srbije je kategorički odbacila optužbe DSS-a
00:55h Slovenija i SRJ uspešno razvijaju saradnju na svim područjim
   
 


     


FastCounter by LinkExchange