[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 2. septembar 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

01. Sep 2001 17:00 (GMT+01:00)

Vladan Batić uputio ozbiljne kritike saveznoj vlasti

Niko ništa ne radi - osim Labusa

Garancije Srpske vlade bile presudne za puštanje Plavšićeve

NOVI SAD - Republički ministar pravde i lider DHSS-a Vladan Batić još jednom je u subotu negirao da se na poslednjem sastanku Predsedništva DOS-a razgovaralo o kadrovskim promenama u republičkim ministarstvima pravde i unutrašnjih poslova.

"Razgovaralo se o radu Vlade Srbije u celini, ali je mnogo primedbi upućeno i na druge adrese, od predsednika SRJ do opštinskih vlasti. No, umesto stalnih prozivki Vlade Srbije, primerenije bi bilo postaviti pitanje šta je to uradila Savezna vlada, izuzimajući Miroljuba Labusa. Jer, reč je o jednoj rasipničkoj vladi, i dobro bi bilo, recimo, videti koliko je potrošio Zoran Žižić, dok je bio premijer, i koliko razni zamenici ministara troše na avionske letove", rekao je Batić na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Donacija Osla

Batić je potvrdio da je u Oslu s norveškim ministrom za rad i javnu upravu potpisao protokol o donaciji norveške vlade "teškoj" između 20 i 30 miliona nemačkih maraka. Sredstva su namenjena za reformu javne uprave i trebalo bi da se realizuju u toku naredne četiri godine.

On je ocenio da su garancije koje je dala Vlada Srbije bile presudne za privremeno puštanje na slobodu bivše predsednice RS Biljane Plavšić.
"Ne verujem da je Biljana Plavšić važan svedok u procesu protiv Miloševića i da bi zbog toga njena bezbednost mogla biti ugrožena u Beogradu. Uostalom, Vlada Srbije je Hagu pružila garancije da će ona imati punu bezbednost i policijski nadzor od 24 časa", rekao je ministar pravde, najavljujući da će Vlada Srbije nastaviti da insistira na dvosmernoj saradnji s Tribunalom.

"I dalje ću zahtevati da se prestane s praksom tajnih optužnica, da se one zapečaćene objave, kao i da se ispita mogućnost da se našim državljanima optuženim pred Tribunalom sudi ovde. Ministarstvo pravde insistiraće i na podizanju optužnica protiv političkih lidera i drugih naroda, pre svega čelnika OVK-a.

Istražitelji Tribunala su posredstvom Ministarstva pravde saslušali 40 naših građana s Kosmeta, koji su svedočili o zločinima OVK-a, a naši patolozi su prezentovali u svoje nalaze o monstruoznim zločinima i masovnim grobnicama Srba u Glođanu i Klečkoj. Time su se stekli uslovi da se na optuženičkoj klupi u Hagu nađu i čelnici OVK-a, čiji terorizam traje i dalje", naglasio je Batić.

M. S.

 

Zgrožen zbog Vučetića

"Zgrožen sam time što su neki članovi Odbora za pravosuđe bili protiv da se van snage stavi nelegalna odluka bivšeg režima o razrešenju Slobodana Vučetića s mesta sudije Ustavnog suda", rekao je Batić, najavljujući da će lično pokrenuti inicijativu da se Vučetić vrati u Ustavni sud. Inače, na novinarsko pitanje o "slučaju Gavrilović", ministar Batić je rekao da poslednje informacije iz MUP-a Srbije ukazuju da će to ubistvo ubrzo biti rasvetljeno.


vesti po rubrikama

^politika

17:00h

Vladan Batić uputio ozbiljne kritike saveznoj vlasti

17:05h

G17: DSS drsko sprečio povratak sudije Vučetića

17:15h

Upravni odbor "Pravde" zasedao u Nišu u subotu

17:25h

Mićunović i Čović traže zbog Mihajlovića hitnu sednica lidera DOS-a

17:30h

Svilanović o smirenju etničkih konflikata: Otvoren razgovor - uslov za pomirenje

17:45h

Čanak o mogućoj smeni Mihajlovića: Potez ravan veleizdaji

17:55h

Crnogorski predsednik Đukanović optimista: Referendum je blizu

18:05h

SNS ne prihvata koncentracionu vladu

18:15h

Slučaj Srbina s Kosmeta pred revizijom suda

18:30h

Marović o odnosima sa Srbijom: Približavanje na evropski način

18:45h

Liberali o koncentracionoj vladi: Samo alibi za referendum

18:55h

Članovi GO SD-a potpisali zahtev: Vuk treba da vodi stranku

19:10h

Britanci obučavaju Kosovski zaštitni korpus

19:35h

Skandal na proslavi Dana Subotice: Otpor zbog Kase odbio nagradu

22:55h

Đinđić najavio novi program

 

 


     


FastCounter by LinkExchange