[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 21. avgust 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

20. Aug 2001 18:14 (GMT+01:00)

Uskoro suđenje bivšim pripadnicima RDB-a zbog zločina na Ibarskoj magistrali

Marković optužen za
četvorostruko ubistvo

Nenad Ilić, Nenad Bujošević i Radomir Marković optuženi za saučesništvo u zločinu, a Milan Radonjić za pomaganje

BEOGRAD - Okružno tužilaštvo u Beogradu podiglo je u ponedeljak optužnicu protiv bivših radnika Resora državne bezbednosti Srbije Radomira Markovića, Nenada Ilića, Nenada Bujoševića i Milana Radonjića, osumnjičenih za zločin na Ibarskoj magistrali 3. oktobra 1999. godine.

U saobraćajnoj nesreći, koju je namerno izazvao vozač kamiona natovaren peskom poginuli su funkcioneri SPO-a Veselin Bošković, Vučko Rakočević, Dragan Vušurević i Zvonko Osmajlić, dok je Vuk Drašković, lider ove stranke lakše povređen.

Vuk Drašković
Dobro, ali nedovoljno
BEOGRAD (FoNet) - Predsednik SPO Vuk Drašković ocenio je sinoć da je dobro što je podignuta optužnica protiv bivšeg načelnika državne bezbednosti Radeta Markovića i još trojice zbog zločina na Ibarskoj magistrali. Drašković je, međutim, za FoNet rekao da optužnica nije potpuna, jer nisu optuženi svi koji su učestvovali u ovom zločinu, te da je trebalo da bude podignuta protiv "najmanje još petorice" pripadnika DB, među kojima i protiv Milorada Lukovića Legije. "Optužnicom nije obuhvaćen ni Mihalj Kertes, ni policijski generali Dragan Đurić i Dragiša Dinić, ni pukovnik Mijailović, okružni tužilac Andrija Milutinović i mnogi drugi", rekao je Drašković i za to optužio premijera Srbije Zorana Đinđića

Zamenik okružnog tužioca Milun Dragutinović rekao je u ponedeljak da su Nenad Ilić, Nenad Bujošević i Radomir Marković optuženi za saučesništvo u ubistvu, Marković za falsifikovanje službene isprave, a Milan Radonjić za pomaganje u ubistvu.

Krivične prijave, koje je Danica Drašković podnela protiv Mihalja Kertesa, Branka Đurića i Milorada Lukovića Dragutinović je odbacio kao neosnovane.

- Nema dokaza da bi ih osumnjičili, a oštećene smo o tome obavestili. Dao sam im pravo, da u roku od osam dana od prijema obaveštenja preuzmu privatno krivično gonjenje u Okružnom sudu u Beogradu - napomenuo je Dragutinović i objasnio da oštećeni mogu istražnom sudiji podneti zahtev za sprovođenje istrage.

Tajna optužnica

Milun Dragutinović je rekao da sadržaj optužnice ne može da obelodani javnosti zbog naredbe istražnog sudije, koji je zabranio iznošenje podataka dok traje istraga.
- Ta naredba biće na snazi dok sudija, koji bude predsedavao većem na glavnom pretresu, ne odluči drugačije - objasnio je Dragutinović.

Kada je reč o ostalim krivičnim prijavama koje su oštećeni podneli, prijava protiv bivšeg okružnog tužioca Andrije Milutinovića na razmatranju je u Drugom opštinskom sudu u Beogradu, a krivične prijave protiv Dragiše Dinića i Vidana Mijailovića su u Petom opštinskom tužilaštvu. U Opštinskom tužilaštvu u Lazarevcu na razmatranju je krivična prijava protiv devet pripadnika RDB-a, koji su se zatekli na mestu nesreće na Ibarskoj magistrali.

Dragutinović je rekao da je predmet u ponedeljak odnet u Okružni sud u Beograd i da će optuženima biti produžen pritvor.

S. Stanimirović


vesti po rubrikama

^hronika

18:26h

Uhapšen Trajan Đenđan iz Vladimirovca jer je zadavio slepu ženu

18:41h

Niš: Krivična prijava protiv bivšeg direktora DIN-a

18:14h Uskoro suđenje bivšim pripadnicima RDB-a zbog zločina na Ibarskoj magistrali
18:56h Policija u Leskovcu zaplenila 17,5 kilograma marihuane
19:04h Uhapšen Živorad Ivković: Obećavao vize za 3.000 maraka
19:16h Krivična prijava protiv 14 članova Vlade Srbije
   


     


FastCounter by LinkExchange