[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 13. avgust 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

12. Aug 2001 14:30 (GMT+01:00)

Počele pripreme naših fudbalera za susret sa Farskim Ostrvima

Trojka kasni opravdano

"Zemunelo", kako nazivaju sportski centar Partizana u Zemunu, postao je stalni kamp FSJ pred utakmice kvalifikacija za SP u Japanu i Koreji. U nedelju, prvog radnog dana, opravdano su bila odsutna tri fudbalera, golman Ivica Kralj, Mateja Kežman i Boban Dmitrović.

Pred novinare, na konferenciji za štampu, izašli su Vujadin Boškov, trener Zoran Filipović i igrači Predrag Mijatović i Goran Đorović.
- Pjanovićeva povreda zgloba još nije definisana pa se pouzdano ne zna da li će biti sposoban za igru, rekao je Boškov dajući "raport" sedmoj sili. - Sačekaćemo utorak, ali nećemo zvati novog igrača. Kralj, Kežman i Dmitrović će se u ponedeljak priključiti pripremama. Što se tiče Farana, mi ih tretiramo kao i sve druge protivnike, a to znači da ih nećemo potceniti i pored šest golova u prvom meču. Za nas su svi protivnici isti. Ovom prilikom želim da zahvalim Partizanu što nas je ponovo ugostio. Uslovi ovde su izuzetni, tereni kakvi se samo mogu poželeti i igrači zaista imaju sve što je potrebno, pre svega mir.

Ostajem u Fiorentini

Predrag Mijatović demantuje priče da odlazi iz Firence.
- To su sve dezinformacije, veli Mijatović.- Sele me u Španiju, Tursku, Grčku... A istina je da sam ugovorom vezan za Fiorentinu do 2003. godine. Klub se nalazi u velikoj finansijskoj krizi, sada nastoji da taj problem prevaziđe. Bio sam na pripremama sa klubom na planini u Italiji, ali sada mi je reprezentacija najvažnija.

Predrag Mijatović je uveren da možemo do neophodnih devet bodova koliko je potrebno za baraž.
- Samo da se dokopamo baraža, a onda će sve ići lakše. Uostalom, imamo iskustva kada je ovaj način plasmana u pitanju. Iskusni smo, imamo kvalitet i sada se postavlja kao imperativ da izborimo to drugo mesto u grupi. U svakom slučaju moramo maksimalno odgovorno odigrati ovaj meč sa Farskim Ostrvima, a onda i ostale.

Goran Đorović se slaže sa Mijatovićem. Kiksa ne sme biti, a pogotovo shvatiti nejake Farane kao totalne autsajdere.
- Svaka ekipa može da kazni preteranu samouverenost. Zato u ovaj susret ulazimo maksimalno motivisani. Što se mene tiče maksimalno sam trenirao, odigrao 5-6 utakmica za La Korunju, dobro se osećam, što je u ovom trenutku najvažnije.

Zoran Filipović je istakao da je teško za tako kratko vreme priprema iznivelisati psihofizičko stanje igrača.
- Dolaze iz raznih klubova, raznih zemalja i jako je teško sve to dovesti u potrebnu ravan. Jedni su kondiciono pripremljeniji, drugi su pripreme tek počeli, razlikuje se i način rada od kluba do kluba. Nama je cilj da fudbalere relaksiramo. Svakako da nisu u punoj takmičarskoj formi, ali se nadamo da će do 15. septembra i meča sa Švajcarskom sve doći na svoje mesto.

U ponedeljak će reprezentativci trenirati na stadionu Crvene zvezde (19,30 časova) gde se i igra meč sa Farskim Ostrvima.

S. Stojanović

 

Male tajne

Zašto su treninzi zatvorenog tipa, bez prisustva javnosti, a od navijača se traži da u najvećem broju dođu i pomognu reprezentaciji? Odgovor je dao Boškov.
- Imamo mi neke taktičke zamisli koje, ipak, treba da sačuvamo za sebe. Siniša će trenirati izvođenje "slobodnjaka", prekide, a onda naši protivnici sve saznaju. Samo zbog toga smo rešili da "zatvorimo" treninge.
Na istu temu se nadovezao Mijatović.
- Kada sam razgovarao sa nekim igračima iz Slovenije i Rusije neverovatno koliko su oni znali za naš način igre, prekide, ko će šutirati "slobodnjake" sa kog dela terena, ko će ući u igru...


vesti po rubrikama

^sport

14:30h

Počele pripreme naših fudbalera za susret sa Farskim Ostrvima

14:45h

Košarkaši ubedljivi protiv Rusije na turniru u Ankari (93:72)

14:55h

Olivera Jevtić i Aleksandar Raković razočarali na SP u Edmontonu

15:05h

Vlada Stanković, portparol Evrolige, o novim košarkaškim tokovima

15:15h

Pri kraju prelaznog roka na Starom kontinentu...

20:15h

PSV osvojio Superkup Holandije, naš as postigao prvi gol

00:15h

Partizan izgubio od Tenerifa - 1:3

      


FastCounter by LinkExchange