[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 11. avgust 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

10. Aug 2001 18:14 (GMT+01:00)

U Vranju uhapšeno pet rukovodilaca Kompanije "Jumko"

Obukli 1.000 terorista

Ugovor potpisan s poslovođom prodavnice u Preševu. Uniforme sa šeširima i kapama ilegalno prebačene na Kosovo i Makedoniju

BUJANOVAC (SRNA) - Radnici Kriminalističke policije MUP-a Srbije - Sekretarijata u Vranju, uhapsili su i uz krivičnu prijavu priveli istražnom sudiji Opštinskog suda u Vranju pet lica zaposlenih u Holding kompaniji "Jumko" iz Vranja, zbog sumnje da su zloupotrebili ovlašćenja u privredi i omogućili nabavku uniformi za albanske teroriste na Kosmetu i u Makedoniji.

Uhapšeni su Nenad Stanković, zamenik generalnog direktora, Voja Stanković, direktor namenske službe, Sreten Zdravković, direktor namenskog sektora, Miodrag Milenković, direktor maloprodaje i Selajdin Malići, poslovođa "Jumkove" prodavnice u Preševu.

Uhapšeni su u toku jula i avgusta, u nameri pribavljanja imovinske koristi za kompaniju "Jumko" iz Vranja, grubo povredili ovlašćenja u pogledu i korišćenju imovine iz programa namenske proizvodnje - opreme za jedinice Vojske Jugoslavije i policije.

"Direktori "Jumka" su u dogovoru sa poslovođom prodavnice u Preševu sklopili poseban ugovor o snabdevanju i isporuci HTZ opreme, a u stvari radi se o uniformi namenjenoj vojsci i policiji i opreme sa oznakom članica NATO saveza" kaže se u saopštenju bujanovačkog Pres-centra.

Preko prodavnice u Preševu isporučeno je posredstvom fiktivnih privatnih preduzeća sa Kosova i Metohije 1.000 kompleta uniformi sa kapama i šeširima, 100 maskirnih jakni koje koriste posebne jedinice policije, a jedan broj borbenih prsluka, ranaca, majica i druge opreme zaplenjeno je akcijom Kriminalističke policije u Vranju.

"Ova oprema je iz Preševa preko ilegalnih kanala prebacivana na područje Kosova i Metohije i Makedonije, a služila je za opremanje albanskih ekstremista" - kaže se u saopštenju i dodaje da je radnici policije tragaju za Afrimom Memetijem iz Miratovaca, zbog umešanosti u ove poslove.


vesti po rubrikama

^hronika

18:14h

U Vranju uhapšeno pet rukovodilaca Kompanije "Jumko"

18:23h

Subotica: Prodavala bebu za 10.000 maraka

18:38h

Optužena Marija Milošević

18:46h

Uhapšen Stevica Mladenovski (32) zbog pokušaja silovanja

18:52h

Mađarski ministar pravde odlučuje o sudbini jugoslovenskog pilota

19:09h

Branka Savić (8) jedanaesta žrtva nesreće na putu Podgorica-Cetinje

19:17h

Sudar voza i železničkih kola u Topčideru, poginuo radnik ŽTP

19:29h

Pokrenut pretkrivični postupak zbog zagušenja Interneta

19:33h

Gordana Čomić povređena u saobraćajnoj nesreći

      


FastCounter by LinkExchange