[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 01. avgust 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

31. Jul 2001 15:30 (GMT+01:00)

Teniske nade Neven Đoković i i Jovan Božović osvojili Evropu u San Remu

Pesma naše mladosti

Neven Đoković, član TK Gemaks, postao je najbolji teniser Starog kontinenta. Uz titulu u singlu osvojio je sa klupskim drugom Jovanom Božovićem i tutulu u dublu, a uspeh u San Remu dopunio je Božović osvajanjem utešnog turnira.

Praktično, sve što se moglo osvojiti u ovom gradu, poznatom pre svega po čuvenom festivalu zabavne muzike, naši mladi teniseri su osvojili. Zato su u klubu ponosni i spremni na još veća ulaganja kako bi ovi dijamanti bili izbrušeni na pravin način.

Na konferenciji za štampu, predsednik kompanije "Gemaks" Đorđo Antelj uručio je i nagradu talentovanim pionirima, a ono što je mnogo važnije je obećanje da će klub još više ulagati u njih.
- Ne samo u njih dvojicu - ističe Đorđo Antelj. - Želja nam je da formiramo ekipu izuzetno nadarenih tenisera koji će povratiti ugled jugoslovenskog tenisa u svetu. Ovi momci su obradovali sve nas, a verujem i ljubitelje tenisa širom Jugoslavije. Radi se o vanserijskom potencijalu. Ovaj uspeh ohrabruje jer nam daje dokaz da su naša opredeljenja prava. Imamo svetske uslove i želimo da stvorimo svetske igrače.

Oba igrača su bila zatečena pompom kojom je dočekan njihov uspeh, ali su stoički izdržali nešto na šta nisu navikli - da budu u žiži interesovanja.
- Raduje me da smo ispunili očekivanja i sa ovog prvenstva se vratili sa zlatnim medaljama. Moram reći da do finala nisam imao problema, a nešto više napora morao sam da uložim u poslednji duel. Želim da se i iz Češke, gde je u avgustu Svetsko prvenstvo, vratimo kao pobednici - istakao je Neven Đoković.

S. Stojanović

 

Gemaks kao Bolitijeri

TK Gemaks je klub iza koga stoji istoimena građevinska firma. Đorđo Antelj, veliki zaljubljenik u tenis, izgradio je teniske terene na otvorenom i u hali i sigurno je da su uslovi za igru svetski. U okviru kluba rade još bazen, sauna, đakuzi, fitnes centar...
- Doneli smo odluku da formiramo profi školu tenisa - obaveštava Antelj. - Dovešćemo trenere koji su radili sa poznatim imenima svetskog tenisa. U Savet kluba angažovali smo Radmila Armenulića, Bobu Živojinovića, trener će biti Toni Janković, čovek koji je 30 godina uspešno radio u Nemačkoj. Želimo da napravimo tenisku akademiju. Tim stručnjaka raznih profila se formira i to je novina u pristupu i radu sa mlađim kategorijama. Talente imamo, nedostajali su uslovi. Sada je i ta mana jugoslovenskog tenisa uklonjena.

 


vesti po rubrikama

^sport

14:30h

U sredu na "Marakani" (20, nema TV), u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Crvena zvezda protiv Omonije

14:35h

Hauart uverava da će Omonija igrati ofanzivno

14:45h

Aleksandar Šapić, najbolji strelac Svetskog prvenstva za vaterpoliste

14:55h

Pripreme košarkaša u Nemačkoj za EP u Turskoj

15:05h

Dragan Aca Bulić najveći kandidat za novog predsednika Zajedice prvoligaša

15:15h

Milutin Aleksić ipak produžio ugovor sa crveno-belima

15:30h

Teniske nade Neven Đoković i i Jovan Božović osvojili Evropu u San Remu

18:45h

Ispred svoje kuće u Parmi napadnut Savo Milošević

      


FastCounter by LinkExchange