[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 7. jul 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

06. Jul 2001 18:30 (GMT+01:00)

Strana štampa

London: Samo vlast

LONDON (Tanjug) - Očekivanja da bi Slobodan Milošević mogao nešto važno da kaže tokom suđenja u Haškom sudu su preterana, ocenjuje londonski „Gardijan" i ukazuje da on možda i nema mnogo šta da kaže. Moglo bi se desiti, precizira komentator, da se na kraju pokaže da je Miloševićeva „priča više psihijatrijska, nego politička".

„Dejli telegraf" primećuje da su zabrinuti i oni koji su radili poslove s Miloševićevim. U tom poslu je učestvovao i bivši ministar inostranih poslova Daglas Herd, koji je jedan od direktora NatNJest sistema, ali, saznaje „Dejli telegraf", on nema razloga za zabrinutost, jer je samo obezbeđivao autoritet, a poslove su radili niži funkcioneri.

Nije zabrinut ni lord Dejvid Oven. U intervjuu nedeljniku „Spektejtor", Oven kaže da je bivši predsednik bio partner međunarodne zajednice i to je, kaže Oven, u to vreme bilo normalno, jer je on bio „izvor moći" u regionu.

Lord Oven je rekao da je Miloševiću savetovao mnoge dobre stvari i za njega i za srpski narod, ali da on to jednostavno nije prihvatao. Bivši mirovni posrednik smatra da Milošević nema ideološko određenje, već samo želju za vlašću i opstanak na vlasti.

On smatra da je Miloševićeva odgovornost očigledna na Kosmetu i u Vukovaru, ali optužbe za zbivanja u Bosni će, kaže lord Oven, biti teško dokazati.


Budimpešta: Polarizovao DOS

BUDIMPEŠTA (Beta) - Analitičar Ognjen Pribićević izjavio je za mađarski nedeljnik HVG da će „slanje Miloševića u Hag ubrzati polarizaciju unutar DOS-a".

„Đinđić je preuzeo inicijativu i primorava Koštunicu na izjašnjavanje u pitanjima za koje zna da će i kod kuće i u inostranstvu baciti loše svetlo na jugoslovenskog predsednika", rekao je Pribićević. On je dodao da je Koštunica popularniji od Đinđića, ali da je predsednik SRJ već propustio šansu da u znaku sigurne pobede raspiše nove izbore. Ovaj stručnjak je dodao da će se, ukoliko „u SRJ ne bude stizao novac, pojačati debata između Đinđića i Koštunice" s dobrom šansom da predsednik SRJ preuzme inicijativu.

List kaže da bi u prvoj polovini 2002. bili raspisani savezni izbori, na kojima će učestvovati i partije koje podržavaju Đukanovića. Time bi Đukanović udovoljio Zapadu, koji želi da očuva jedinstvo SRJ.


vesti po rubrikama

^tema

18:15h

Savetnik Nikiforov, Haški sud, o dokazima protiv bivšeg predsednika SRJ

18:20h SPS oštro kritikovao Milutinovića
18:25h Oko 200 advokata, pisaca iz celog sveta osnovalo Međunarodni komitet za odbranu Miloševića
18:30h Strana štampa o suđenju Slobodanu Miloševiću
18:35h Ko je ovaj čovek: Ratko Mladić
   


     


FastCounter by LinkExchange