[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 4. jul 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

03. Jul 2001 18:17 (GMT+01:00)

Nerasvetljeni detalji tragedije u Studentskom domu "Slobodan Penezić"

Flašom smrtno ranio cimera

Miroslav Mitrović flašom "koka-kole" tri puta udario Nineta Nineskog po glavi, koji je sutradan od povreda preminuo u Urgentnom centru

BEOGRAD - U Studentskom domu "Slobodan Penezić" 17. juna Miroslav Mitrović, iz Ugljevika kod Bijeljine, udario je u glavu staklenom flašom "koka-kole" sobnog kolegu Nineta Nineskog iz sela Lažani kod Prilepa, koji je sutradan od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

Nine Nineski, student pete godine Medicinskog fakulteta, bio je "legalni ilegalac" u sobi sa Miroslavom Mitrovićem, studentom treće godine ETF-a, i Aleksandrom Radivčevim, iz Bitolja, studentom četvrte godine Medicinskog fakulteta.

Bili su različitog temperamenta, nisu se slagali, a svađe, prepirke i fizički obračuni postali su svakodnevica. Miroslav Mitrović zahtevao je pismeno od upravnika Gorana Sovilja da ih što pre razdvoji. Shvativši ozbiljnost situacije, upravnik je pozivao svu trojicu na razgovor, a pozivu se odazvao Miroslav i Aleksandar, uveravajući upravnika da će nesporazumi sa Ninetom biti izglađeni.

Pismo upravniku

Miroslav Mitrović obratio se pismom dva meseca pre tragedije upravniku Doma sa zahtevom za pomoć:
- Ponekad je njegovo ponašanje bilo krajnje čudno, sa elementima nasilja, tako da se ja ne osećam fizički bezbednim. Ja ne mogu podneti psiho-fizičku torturu sa njegove strane, pa molim da na adekvatan način razrešite ovu situaciju, ističe Mitrović u pismu upućenom upravniku.

Željan da dobije kompletnu sliku o stanju u sobi 208, upravnik zahteva od redara doma da ih povremeno obilaze, i utvrde šta se zaista dešava. Kada su svi pomislili da su se strasti stišale, a zavađeni cimeri pomirili, dvomesečna netrpeljivost završila se tragedijom.
- Nine je 17. juna posle položenog ispita ostavio indeks i jednu knjigu na Mitrovićev krevet i legao da spava.
- Kako tvrdi porodica pokojnog Nineskog, to je Miroslava iznerviralo jer je shvatio da ga sobni kolega provocira, uzeo je flašu i tri puta u glavu udario Nineta.

Povređenog mladića na krevetu u lokvi krvi zatiče brat, takođe student Medicinskog fakulteta. Hitno je prevezen u Urgentni centar, gde je posle dve operacije pao u komu, iz koje se nije probudio. Umro je 18. juna na odeljenju neurohirurgije UC.

Reporteri "Glasa" pokušali su u domu da saznaju više detalja tragedije koja je, čini se, pomalo i skrivana od javnosti. Zvaničnog saopštenja MUP-a nije bilo, izveštaj Disciplinske komisije Studentskog centra "Beograd" očekuje se narednih dana, a protiv Mitrovića pokrenuta je istraga i određen mu je jednomesečni pritvor.

Mitrovića je policija uhapsila 18. juna na železničkoj stanici u Beogradu, kada je pokušao da otputuje u nepoznatom pravcu, verovatno u Bijeljinu. Obojica su, inače, u svom okruženju važili za tihe i povučene momke i dobre studente. Cimeri su bili poslednje tri godine. Kako tvrdi rodbina, Nine je u svojim Lažanima bio omiljen. Njegova porodica pre više od 200 godina pobratimila se sa precima pevača Jašara Ahmedovskog, koji je, kako tvrdi porodica Nineski, njihovim sinovima omogućio studije u Beogradu.

Šokirani nemilim događajem upravnik i stanari doma ni posle tri nedelje nisu želeli da daju bilo kakve izjave.

D. Stanimirović - A. Milić - I. Čorbić


vesti po rubrikama

^hronika

18:17h

Flašom smrtno ranio cimera u Studentskom domu "Slobodan Penezić"

18:28h

Suđenje optuženima za trostruko ubistvo u Interkontinentalu"

18:42h

Istraga protiv bivšeg direktora RTS-a

18:57h

Završena ekshumacija u Petrovom Selu

22:56h

Zaplenjen kilogram marihuane

23:15h

Srušio se ruski avion: Poginuli svi putnici

      


FastCounter by LinkExchange