GLAS JAVNOSTI  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

 

 

 


vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

PISMA

 


Nepravda

Šok na TV ekranu

Poštovani, sinoć u utorak 26. juna, na svoje zaprepašćenje, saznala sam preko medija da je Savezna komisija za stambena pitanja odlučila da mojoj porodici oduzme stan u kome stanujemo i koji je apsolutno jedina imovina kojom raspolažemo. Danas su i dnevni listovi osvanuli sa istom, međutim, slučajno ili namerno, nepotpunom informacijom, bolje rečeno, poluinformacijom.

Napominjem da niko nije našao za shodno da nas o pomenutoj odluci obavesti ni pismeno, ni usmeno. O razlozima što su nas obavestili preko medija zaista ne bih ovaj put. rečju, degutantni su - papir bi ih teško trpeo. Molim Vas da, istine radi, objavite ovo moje pismo u kome Vam nudim sledeće činjenice.

Mom suprugu Miloradu Miškoviću, svojevremeno saveznom ministru za unutrašnju trgovinu, rešenjem: 16 br.36-73/97 od 4.06.1998. dodeljen je četvorosoban stan na Novom Beogradu, zapravo deo stana, jer je istim rešenjem uslovljeno da Saveznoj Vladi ustupi trosoban stan na Banjici, inače naše privatno vlasništvo. Ugovorom o zameni ta dva stana br. 1/0-02-146/004-99 od 5.05.99, Vlada je postala vlasnik našeg prethodnog, a moj suprug vlasnik dela stana u kome i danas živimo. Ostatak stana dodeljen nam je u zakup na neodređeno vreme ugovorom br. 1/0-02-146/005-99 od 5.05.99. Konačno, taj deo stana smo otkupili 17.08.99. ugovorom o otkupu br. 1/0-02-145/010-99, na način kako su to učinile hiljade drugih - suprug i ja zajedno imamo oko 60 godina radnog staža. Sva pomenuta dokumenta su uredno zavedena u Saveznoj direkciji za imovinu SRJ i, kako zakonita, overena u nadležnim sudovima. Za istinitost ovih navoda spremna sam da odgovaram krivično i moralno a pomenuta dokumenta nudim na uvid svim zainteresovanima.

Ja Estera Mišković sa imenom, prezimenom, ličnim dignitetom i saopštavanjem na koje sam vrlo ponosna, gotovo tredesetogodišnjim radom među hiljadama ljudi u mojoj firmi, u kojoj sam za sve to dugo vreme sticala samo prijatelje, još danas ću zatražiti moralno i materijalno obeštećenje preko suda za sve neprijatnosti: šok zbog koga sam noćas završila kod lekara, za nanetu ljagu mojoj deci, suprugu, starim i bolesnim roditeljima, a pre svega, meni lično. Apsolutno neću dozvoliti da me stavljaju na stub srama i pljuju po meni oni koji nikako da se pozabave kriminalcima, ubicama i lopovima, da li usled velike prezauzetosti ili drugih, samo njima poznatih razloga.

Inače, činjenica da je pri donošenju pomenute odluke, u više navrata prekidan rad Komisije (to sam danas saznala od onih koji su učestvovali u njenom radu) jer je savezni javni pravobranilac upozoravao da je ona nezakonita i bez pravnog osnova da se realizuje, takođe govori sama za sebe.

Razumem da mediji objavljuju ono što im u redakciji stigne kao vest, ali na kraju pameti mi ne pada da praštam onima koji su je tendenciozno i zlonamerno emitovali sa umišljajem da diskredituju i okaljaju ime moje porodice. Za kraj, meni i mom suprugu ni danas nije dostavljena odluka i njeno obrazloženje. Ukoliko, kao i vest da mi se oduzima stan, Vaša redakcija dođe do tog obrazloženja, najljubaznije molim da me obavestite, kako ne bih sedela pred TV ekranom, sa željom da se upoznam s njegovim sadržajem.

S poštovanjem,

Estera Mišković


Protest

Muke sa "Slavija" bankom

U subotu 23. juna o.g. počela je isplata prve polovine penzija za april preko tekućih računa građana a navodno preko pošte na kućnu adresu 5. juna.

Mi korisnici tekućih računa "Slavija" banke, ne znam zbog čega, i prošlu polovinu penzije 3/2 poštar je doneo na kućnu adresu tek 11. juna, a ovu poslednju 4/1, iako je danas 27. jun još nismo dobili. U poslednje vreme vrlo često se dešavalo da banka nije imala novca prvog dana isplate, nego tek sutradan ili su nas slali od jedne do druge njihove ekspoziture.

"Slavija" banka nije našla za shodno da nas obavesti o promeni načina isplate penzija ni o promeni poslovanja "Slavija" banke i Zajednice penzionog i invalidskog osiguranja radnika a službenica na šalteru kaže: "Vidite s poštom"(!?) iako imamo Ugovor o otvaranju tekućeg računa s bankom, a ne sa poštom. Pored toga, čekove "Slavija" banke ne možemo koristiti za odloženo plaćanje, jer ih ni jedna prodavnica ne prima.

Jovan Kelić,
Beograd

 

     


FastCounter by LinkExchange