[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 24. jun 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

24. Jun 2001 16:20 (GMT+01:00)

Mladić bacio bombu u kafić „Bašta" u Leskovcu

Kašikarom ranio
21 srednjoškolca

Dvoje teško povređeno, sedamnaestoro zadržano u bolnici

LESKOVAC - Od eksplozije bombe „kašikare" u kafiću „Bašta"u Leskovcu povređeno je 21 lice, od kojih je 17 zadržano u bolnici i, prema izjavama lekara, većina sa lakšim povredama, dok će u dva slučaja biti potrebna hirurška intervencija.

Povrede ruku
Dr Nebojša Stevanović, dežurni na Hirurškom odeljenju leskovačke bolnice, izjavio je da Marko Nikolić (15) i Milan Kocić (16) imaju teže povrede ruku i nogu, pa će biti operisani u toku dana.

Spisak povređenih
Prema zvaničnim podacima dobijenim u SUP, od 21 povređenih, posle ukazane lekarske pomoći na kućno lečenje pušteni su: Dimitrije Đuretić, Vladimir Momčilović, Miroslav Kostić i Miodrag Jovanović, svi iz Leskovca.

Na hirurškom i ortopedskom odeljenju Medicinskog centra u Leskovcu, zadržani su na lečenju: Aleksandar Živković, Milan Kocić, Marko Nikolić, Saša Maksimović, Miloš Maksimović, Ivan Branković, Miroslav Nikolić, Vladimir Mitrović, Milan Petković, Veroljub Mitrović, Ivan Dimitrijević, Žarko Miljković, Darko Ivanović, Milan Strahinjić, Ninoslav Momčilović, Milena Bojić i Nikola Stojković.

Incident se dogodio sat iza ponoći subote na nedelju u omiljenom kafiću mladih, koji se nalazi svega sto metara od centra grada, u Ulici Strahinjića Bana br. 45, gde su te večeri učenici više srednjih škola priređivali zajedničku žurku. U trenutku eksplozije u kafiću je bilo preko 50 osoba i prava sreća da su povređeni prošli sa lakšim ozledama. Prema tumačenjima istražnih organa tome treba zahvaliti što je bomba bila iz „porodice" defanzivnih. Svi povređeni su rođeni između 1982. i 1985. godine.

Stanari okolnih zgrada probuđeni nakon detonacije, pomogli su mladim ljudima, među kojima su bila i njihova deca, da se donekle primire posle škola koji su doživeli u kafiću. Bomba je raznela inventar u lokalu, vrata i prozore, a od detonacije su pukla stakla i na okolnim zgradama. Veoma brzo su došla i sanitetska vozila koja su zbrinula povređene.

U SUP nisu mogli da saopšte ime vinovnika ove drame, osim da su mu na tragu i da će ubrzo biti uhapšen. Za danas je zakazana konferencija za štampu na kojoj će se čuti više detalja.

Prema svedočenjima očevidaca, pominje se mladić sa „vokmenom na ušima" koji je njima bio nepoznat i koji se u jednom trenutku izgubio.

M. J.


vesti po rubrikama

^hronika

16:20h

Kašikarom ranio 21 srednjoškolca

16:25h

Toma Fila upoznao bivšeg predsednika SRJ sa odlukom Savezne vlade

16:55h Nedaleko od Centra SAJ-a iskopano 30 leševa
17:02h U Petrovom Selu kod Kladova počinje ekshumacija
17:15h Lažni policajci ukrali 100.000 DM
17:40h Osuđen Milan Petković: Ucenjivao bombom
23:49h Protesti ispred CZ-a
   


     


FastCounter by LinkExchange