[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 17. jun 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

16. Jun 2001 18:12 (GMT+01:00)

Miloradu Lukoviću određen pritvor od 30 dana, advokat tvrdi

Legija branio svog prijatelja

Sprečio incident do koga je došlo zbog tuče koju su izazvala tri gosta nasrnuvši na jednog poznatog beogradskog glumca inače dobrog Lukovićevog prijatelja

BEOGRAD - „Milorad Luković Legija, bivši komandant Jedinice za specijalne operacije, nije izazvao incident u klubu „Bojan Stupica" već ga je sprečio i tražio je da bude uhapšen", rekao je za „Glas" advokat Slobodan Milivojević, branilac Milorada Lukovića.

On je potvrdio da je Legija prekjuče saslušan pred istražnim sudijom Okružnog suda u Beogradu, Mladenom Anđelkovićem, koji mu je odredio jednomesečni pritvor, a pored njega ispitan je i Branko Veljković, pripadnik JSO. Lukoviću se zahtevom za sprovođenje istrage stavlja na teret da je izvršio delo izazivanja opšte opasnosti i sprečio službeno lice u obavljanju dužnosti. On se tereti da je u klubu u kome su se nalazili gosti ispalio nekoliko hitaca, kao i da je sprečio službeno lice da uhapsi Branka Veljkovića, pripadnika njegove jedinice.

„Pukovnik Luković je sprečio incident do koga je došlo zbog tuče koju su izazvala tri gosta koja su napala jednog poznatog beogradskog glumca inače dobrog Lukovićevog prijatelja", kaže advokat Milivojević.

Po njegovim rečima, pukovnik se umešao u tuču i kada je posle nekoliko minuta zajedno sa suprugom krenuo kući, na izlazu su ga napala ta tri gosta. Nastao je opšti metež , neki su vikali: „napadni ga , ubi", drugi su to odbijali i da bi sprečio veći incident, Luković je ispalio nekoliko hitaca u određenu tačku a da time nije ugrozio ničiji život i krenuo kući.
„U kolima je Lukoviću zazvonio mobilni telefon, a Veljković, koji je u klubu sve vreme bio s njim, rekao mu je da ga je policija pretukla. Kada se vratio do kafića, zatekao je Veljkovića oblivenog krvlju, a pored njega su stajala trojica policajaca s automatskim puškama", navodi Lukovićev advokat. On se odmah legitimisao i zatražio da razgovara sa njihovim starešinama koji su ubrzo stigli kao i istražni organi.

Posle obavljenog uviđaja Luković je tražio da bude uhapšen, rekao je advokat Milivojević, navodeći da pritvor koji mu je određen, kako osumnjičeni ne bi uticao na svedoke, zakonski je opravdan, ali ističe da Luković nije preduzeo ni jednu radnju koja bi predstavljala krivično delo, pa po njegovom mišljenju pritvor je neopravdan.
Istražni sudija saslušao je i Branka Veljkovića i konstatovao u zapisniku da ima brojne povrede po celom telu. Istraga se nastavlja u ponedeljak, kaže advokat Milivojević.

J. Rašević


vesti po rubrikama

^hronika

18:12h

Miloradu Lukoviću određen pritvor od 30 dana, advokat tvrdi

18:17h

Pored poligona za obuku jedinica MUP-a Srbije u Petrovom Selu

18:24h Teška saobraćajna nesreća na Jadranskoj magistrali
18:47h Istraga protiv Božice Lalić (31) zbog čedomorstva
18:55h U Okružnom sudu nema potvrde o početku otkopavanja masovne grobnice
19:02h Iz palate pravde: Osuđena zbog dugačkog jezika
   


     


FastCounter by LinkExchange