[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 19. januar 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

18. Jan 2001 17:23 (GMT+01:00)

Problemi u EPS-u zbog manjka ruskog gasa

Biće struje za Svetog Jovana

BEOGRAD - U našu zemlju ovih dana stiže manje gasa nego što je to ugovoreno sa ruskim "Gazpromom", pa takva situacija uz niske dnevne temperature dodatno opterećuje i kvari visokonaponsku i distributivnu mrežu, za "Glas" kaže izvor iz EPS-a i dodaje da se neretko dešava da kvarovi prekidaju potrošačima napajanje.

- Bez obzira na povećanu potrošnju zbog dogrevanja stanova, i prenapregnute prenosne mreže, sistem EPS-a radi bez većih problema, a redukcija, ako ne dođe do neočekivanih havarija, neće biti ni za Svetog Jovana kada se očekuje još veća potrošnja.

Trenutno termoelektrane rade bez većih problema, dok se u protočnim hidroelektranama proizvodnja blago povećava usled dobre hidrološke situacije. Potrošnja u četvrtak dostigla je 136 miliona kilovat časova, ali kako se ovih dana očekuje toplije vreme i potrošnja će biti manja, kaže naš sagovornik.

Po njegovim rečima, u četvrtak je proizvedeno 115 miliona kv/h i uz pomoć ustaljenih donacija i komercijalnih ugovora EPS uspeva da pokrije potrošnju, pa i da vrati određene količine neovlašćeno preuzete struje iz prethodnog perioda.

U našu zemlju dnevno stiže 5,5 miliona kubika gasa, umesto 6,4 koliko je ugovoreno sa "Gazpromom", kaže za "Glas" izvor iz NIS-a i precizira da je do manje isporuke gasa došlo zbog nekoliko nerealizovanih ugovora.
- Do realizacije spornih ugovora doći će za nekoliko dana, pa će tada u Jugoslaviju stizati ugovorena količina gasa, najavljuje ovaj izvor.

I. Krasnić


vesti po rubrikama

^ekonomija

17:23h

Problemi u EPS-u zbog manjka ruskog gasa

17:48h

Jugoslovenski i slovenački privrednici potpisali nekoliko ugovora o saradnji

18:14h

Beograd među najskupljim gradovima?

18:27h

Stručnjaci DIN-a pobijaju glasine: Niške cigarete nisu ozračene

18:31h

JAT zatražio pomoć G17 plus

      


FastCounter by LinkExchange