[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 14. januar 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

13. Jan 2001 17:37 (GMT+01:00)

Godinu dana posle ubistva Željka Ražnatovića Arkana u hotelu "Interkontinental" u Beogradu (5)

Kako je ubijen Arkan

Nešto posle 17.10 časova, odjednom je zapraštalo. Ispaljeno je zvanično 12-13 metaka. Na licu ostao je mrtav Milenko Mandić, a Željko Ražnatović i Dragan Garić još su davali znake života

Mesto zbivanja hotel "Interkontinental" u Beogradu. Vreme 17.10 časova. U hol hotela ulaze, piše u optužnici, Dobrosav Gavrić, Dragan Nikolić i Milan Đuričić. Dragan Nikolić poziva mobilnim telefonom Zorana Nikolića i pita ga: "Da li je sve pod kontrolom, akcija treba da počne?", našta mu je Zoran Nikolić odgovorio potvrdno. I kreće akcija likvidacije Željka Ražnatovića Arkana.

Neformalno se priča da je Dobrosav Gavrić otišao iza leđa Arkanu, koji je razgovarao s Milenkom Mandićem i Draganom Garićem u poslednjem separeu s leve strane od ulaza u hotel. Ostaje nejasno, što bi dalji sudski postupak mogao da da odgovor, da li je Milenko Mandić, koji je razgovarao s Arkanom, previše okupirao njegovu pažnju ili je ćaskanje zaista teklo spontano. Iz razloga što se Arkan dva-tri puta okretao spazivši Gavrića i pitao Mandića ko je taj čovek. Odgovor je uvek bio da je Gavrić poznat u društvu i da je proveren. Arkan je prelazio preko toga.

Ko su optuženi (2)

Treći optuženi je Dragan Nikolić zvani Gagi s prebivalištem u Beogradu, rođen je 16. juna 1966. u mestu Crnča, opština LJubovija. Po nacionalnosti je Srbin, državljanin SRJ. Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od dve godine i šest meseci i nalazi se u bekstvu.
Četvrtooptuženi je Zoran Nikolić, zvani Pegla, s prebivalištem u Beogradu. Rođen je 7. oktobra 1959. u Zemunu. Po nacionalnosti Srbin, državljanin SRJ. Po zanimanju monter klima uređaja, bez zaposlenja, oženjen, otac dvoje dece. Služio je vojsku. Nalazi se u pritvoru od 5. marta 2000. godine.

U jednom trenu, kako piše u optužnici, Dobrosav Gavrić prišao je kružnom sedištu za kojim su sedela pomenuta trojica i iz pištolja kalibra 9 mm PARA osipa paljbu. Tri zrna pogađaju pravo u glavu Željka Ražnatovića. Jedno zrno u glavu i tri zrna u trup Milenka Mandića, dva zrna u trup Dragana Garića. Potom, Gavrić ispaljuje dva zrna u pravcu središnjeg dela hola gde su se nalazili posetioci. Jedno zrno pogađa trup LJiljane Albijanić, koja je stajala u tom delu hola kod klavira.

Videvši šta se događa, Zvonko Mateović, telohranitelj Željka Ražnatovića, hitro vadi pištolj i ispaljuje metke u pravcu atentatora. Jedno zrno pogađa Dobrosava Gavrića koji pada na pod.

Milenko Mandić je preminuo istog trenutka, a Željko Ražnatović i Dragan Garić su još davali znake života.

U trenu kad se začula pucnjava, Svetlana Ražnatović nalazi se u butiku. Juriša k vratima gde je na silu zadržavaju izvesni čuvar i žena koja se zatekla u butiku. Govore joj: "Gde će te to, puca se". Možda minut posle toga, Svetlana Ražnatović prosto doleće do Željka, kojem su usta puna krvi. Ona mu naočigled svih pruža pomoć, daje veštačko disanje. Nekom od prisutnih, koji se tu pojavio s pištoljem, traži oružje misleći da će biti još pucnjave. Nije stigla da dobije oružje, kao što jeste činjenica da su svi prisutni stajali kao skamenjeni, bezmalo kao mumije. Ostaje otvoreno pitanje da li nisu smeli ili nisu hteli da pomognu?

Ljiljani Albijanić naneta je teška telesna povreda opasna po život, u vidu ustreline trbuha s povredama creva i njihovih opornjaka, kao i drugog slabinskog pršljena i kičmene moždine u tom predelu.

Dragan Vlahović
Sutra: Borba za Arkanov život


vesti po rubrikama

^feljton

17:24h

Hiljadu dana Otpora (5): Prva pobeda tek početak

17:37h

Godinu dana posle ubistva Željka Ražnatovića Arkana u hotelu "Interkontinental" u Beogradu (5)

17:41h

Kosovo - kratka istorija (14): Srpski vitezovi i mađarski plemići

      


FastCounter by LinkExchange