[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 9. januar 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

08. Jan 2001 15:15 (GMT+01:00)

Završna runda pregovora sa kandidatom za selektora košarkaške reprezentacije

Pešić u Beogradu

Ukoliko postignemo dogovor, profesionalno ću obavljati posao do Evropskog prvenstva u Turskoj i biću sve vreme angažovan u radu sa svim jugoslovenskim selekcijama

Predsednik i generalni sekretar Košarkaškog saveza Jugoslavije, Želimir Cerović i Predrag Bogosavljev, u subotu na Badnje veče doputovali su iz Nemačke gde su vodili pretposlednju rundu razgovora sa Svetislavom Pešićem, kandidatom za selektora seniorske reprezentacije. Diplomatskim rečnikom, načinjen je "proboj" u sada već maratonskim pregovorima.

- Ponovo smo pričali o svim detaljima budućeg angažmana - kaže Bogosavljev. - Očekujemo da do kraja nedelje Pešić doputuje u Beograd, kada bi trebalo da usledi i definitivan dogovor. Tada ćemo organizovati konferenciju za novinare i objasniti ovakvu proceduru.

Svetislav Pešić ističe da se centralna problematika razgovora u Frankfurtu odnosila na mlađe selekcije, s obzirom da su ciljevi seniorske reprezentacije uvek bili poznati.
- Pred nama je olimpijski ciklus, a naše apetite ne treba posebno elaborirati. Potrebno je regenerisati ekipu i ako je moguće, osvojiti najmanje jednu zlatnu medalju. Najviše problema ima s mlađim selekcijama, koje nemaju trenera, tako da posebno treba obratiti pažnju na taj segment - smatra Pešić.

Prema poslednjim informacijama, Pešić je od čelnika KSJ tražio mogućnost da pored selektorske obavlja i funkciju klupskog trenera.
- To sigurno nije presudno u pogledu konačne odluke. Imam ponuda, KSJ mi neće postavljati prepreke, ali trenutno nemam takvih ambicija.Ukoliko postignemo dogovor, profesionalno ću obavljati posao do Evropskog prvenstva u Turskoj i biću sve vreme angažovan u radu sa svim jugoslovenskim selekcijama. Ne verujem i da bih imao vremena da se posvetim i drugom poslu.

Dakle, krajem nedelje treba očekivati rasplet, odnosno konačan Pešićev odgovor na inicijativu Košarkaškog saveza Jugoslavije.
- Do kraja nedelje dolazim u Beograd, u međuvremenu, kontaktiraćemo telefonom. Više nema vremena za gubljenje, jer obaveza ima zaista mnogo. To su shvatili i ljudi iz naše organizacije, tako da odluka uskoro mora da bude doneta, bez obzira da li ću ja obavljati taj posao ili neko drugi - zaključuje Pešić.

V. Preradović


vesti po rubrikama

^sport

14:30h Reprezentacija Jugoslavije doputovala u Kočin, gde u sredu igra prvu utakmicu na "Sahara kupu"
14:40h Mihajlović i Milošević na meti kritika
14:45h Pripreme fudbalera Partizana počele bez sedam reprezentativaca

15:05h

U utorak 8. kolo "Media lige", Glas ruši šampiona

15:15h Završna runda pregovora sa kandidatom za selektora košarkaške reprezentacije: Pešić u Beogradu
15:25h U ponedeljak bez petorice najboljih, počele pripreme OFK Beograda
15:40h

Kup CEV za odbojkaše: Francuzi u Šumicama

15:50h Košarkaši Crvene zvezde u Parizu igraju protiv Pari Sen Žermena
   


     


FastCounter by LinkExchange