[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 4. januar 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

03. Jan 2001 15:25 (GMT+01:00)

Miroslav Vislavski po odbojkaškom receptu želi da vrati fudbalsku slavu Vojvodine

Novosadska "stara dama"

Pokušaćemo da Vojvodini udahnemo život jedne gospođe, kakvom je smatrana širom Jugoslavije i Evrope. Ako se oslobodimo sujete i podmetanja za očekivati je boljitak. Nećemo ulivati lažnu nadu

NOVI SAD - Miroslav Vislavski, čovek za čije ime su vezani gotovo svi uspesi Odbojkaškog kluba Vojvodina u petak se, nakon utakmice Vojvodina Novolin - Crvena zvezda, zvanično oprašta od kluba u kome je na mestu generalnog direktora proveo devet i po godina i prelazi na mesto generalnog direktora Fudbalskog kluba Vojvodina.

Ne dajem golove

- Svestan sam da je u fudbalu mnogo teže doći do rezultata. U više navrata sam rekao da u FK Vojvodinu nisam došao da dajem golove, već da doprinesem promeni atmosfere. Uspeh će biti ako izborimo mesto u velikoj trojki, ako ponekad iznenadimo favorizovane i moćne klubove kao što su Crvena zvezda i Partizan i posebno ako dođemo do toga da ih, barem, u Novom Sadu pobeđujemo.

Zato, Vislavski svodi "račune" dugogodišnjeg rada u odbojci.
- Za deset godina rada u OK Vojvodina doživeo sam sijaset predivnih trenutaka... Velika iskušenja i probleme sa kojima sam se suočavao, ali koje sam, zajedno sa kolegom Nikolom Marićem i mnogim dobronamernim ljudima u jednom čistom i čestitom sportu kao što je odbojkaški, uglavnom uspešno prebrodio. To su godine u kojima je odbojka ostvarila svojevrsni bum, a lučonoša tih uspeha svakako je bila Vojvodina. Treba imati u vidu da smo od 1992. godine do danas devet puta zaredom osvajali šampionsku titulu, pet puta bili pobednici kupa, osvojili treće mesto u Ligi šampiona, obezbedili status evropski elitnog odbojkaškog kluba učestvujući četiri puta za redom u završnicama najelitnijeg takmičenja u Evropi - podseća Vislavski.

Uspesima OK Vojvodine kreću svi uzleti jugoslovenske odbojke koji su rezultovali osvajanjem zlatne olimpijske medalje.
- U svim veličanstvenim pohodima naše reprezentacije učestvovalo je osam, devet ili deset što bivših, što aktuelnih igrača Vojvodine. U tom periodu Vojvodina je izgradila svojevrstan imidž dobro organizovanog i uspešnog kluba.

Rastanak bez pehara

Opraštate se od OK Vojvodina, šta je ostalo neispunjena želja.
- Upravo način na koji se opraštam i trenutak u kome se opraštam nije bio po mojoj volji i želji. Ostaće verovatno do kraja života žal za propuštenim kupom u decembru 2000. godine, jer sam svestan da odlazim iz odbojkaškog kluba Vojvodina, u kojoj sam svake godine osvajao trofeje, silno želeo da se moj oproštaj veže za finale Kupa Jugoslavije. Puno truda sam uložio da dobijemo organizaciju finalnog turnira verujući da ćemo kao domaćini sigurno osvojiti trofej. Na žalost ta želja mi se nije ostvarila i tu "ranu" sigurno nikada neću zalečiti, jer sam se nadao da ću se pred prepunom malom salom SPENSA uspehom oprostiti od odbojke.

Prelazite u FK Vojvodina, kako bi po vama ovaj klub trebalo da izgleda u budućnosti?
- Mnogo drugačije nego što je izgledao u proteklih deset godina. Fudbalski klub dobro pamtim iz sedamdesetih i osamdesetih godina kada sam bio njegov deo radeći kao profesionalac sa statusom volontera. Ali, danas je klub mnogo drugačiji nego tada. Zatvorio se, sam je sebi postao dovoljan, isprepletan brojnim problemima, učestalim smenama, promenama vlasti. Postao je klub koji se otuđio, koji je daleko od svojih pristalica, od svojih sugrađana, postao je klub u kome su se dešavale određene kriminalne radnje i koji je očigledno oterao sve ono što ga je karakterisalo kao najuspešniji vojvođanski fudbalski kolektiv. U tako jednom zapuštenom stanju desile su promene u upravljačkom telu, napravljen je rez i u profesionalnom pogonu, angažovani smo Miroslav Tanjga, kao sportski direktor i ja, kao generalni. Mnogi kažu, a lično cenim da je tako, nekonpromitovani ljudi, sa odgovarajućim ugledom u gradu i pozicijom u istoriji kluba.

Očekuje vas težak posao...
- Znam da je ispred nas jedan ozbiljan i složen zadatak, da se vrati poštenje i čestitost u Vojvodinu. Uz upornost, pamet i toleranciju klub bi morao da bude tako vođen, i na to smo spremni, samo da dođe na poziciju u kojoj je bio nekada, da dođe do boljih rezultata, da se vrati među evropske klubove. Jednom rečju pokušaćemo da Vojvodini udahnemo život jedne gospođe, kakvom je ona smatrana širom prethodne Jugoslavije i Evrope, a koja je mnogo izgubila od imidža. Ukoliko uspemo da se oslobodimo sujeta, sitnih zajedljivosti, podmetanja i ukoliko ovu priču ozbiljno shvate svi koji su činili ili čine Vojvodinu, za očekivati je boljitak u klubu koji mora i suštinski da postane član velike trojke u Jugoslaviji. Ali, obećavati bilo kakve rezultate bilo bi nepošteno, ponavljanje grešaka iz prethodne decenije, sejući lažnu nadu svojim pristalicama o šampionskoj tituli ili nekim drugim uspesima. Obećavam samo jedan veliki entuzijazam i rad koji ne zna za predaju, a iz toga bi moralo doći i do pomaka na bolje - zaključuje Miroslav Vislavski.

N.Ćaćić


vesti po rubrikama

^sport

14:30h

Na promociji Bogdana Tanjevića, novog trenera košarkaša Budućnosti: Biće novina!

14:45h

Selektor Ilija Petković vodio prvi trening pred put na "Milenijum kup"

14:55h

Partizan u četvrtak gostuje Makabiju u 9. kolu Suprolige

15:10h

Savić, bivši reprezentativac Jugoslavije potpisao za Katalonce

15:25h

Vislavski po odbojkaškom receptu želi da vrati fudbalsku slavu Vojvodine

      


FastCounter by LinkExchange