[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 24. novembar 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

23. Nov 2000 16:04 (GMT+01:00)

Potraga za pljačkašima 4.100.000 maraka „Jugobanke"

Saslušani čuvari ukradenog novca

Policija za sada nema pouzdanih informacija o razbojnicima. Obezbeđenje transporta „Jubanke" posle ispitivanja pušteni kući

BEOGRAD - Beogradska policija traga za trojicom razbojnika koji su u sredu oko 7.30 časova na autoputu Beograd-Niš, kod Bubanj potoka, opljačkali kombi beogradske „Jubanke" a.d. iz koga su uzeli oko 4.100.000 maraka.

Ali, za sada nema pouzdanih informacija o razbojnicima. U prostorijama SUP-a u Beogradu saslušana su trojica radnika obezbeđenja „Jubanke" koji su čuvali transport novca za Makedoniju kako bi se dobilo više podataka o pljački. Posle ispitivanja, trojka je puštena. „Jubanka" do sada nije često prenosila velike sume novca.

Kombi „Jugobanke"s pet radnika (vozač, blagajnica i trojica iz obezbeđenja) krenuo je u sredu oko sedam časova iz centralnog trezora banke u Ulici srpskih vladara broj 11, u centru Beograda. Na autoput, u traci ka Nišu, uključili su se iz Ulice kneza Miloša. Sve vreme, na autoputu kombiju je presecao putanju automobil „nisan" u kome su bila tri mladića.

Na autoputu, u blizini Nastavnog centra VJ u Bubanj potoku, „nisan" je preprečio put kombiju. Dva razbojnika, jedan s maskom na glavi a drugi nemaskiran, naoružana automatskim oružjem i pištoljima, prišla su kombiju. Dok je treći pljačkaš ostao u „nisanu", dvojka je razoružala radnike banke i otela im četiri pištolja i mobilni telefon. Potom su uzeli džakove s 4.000.000 maraka i 67.000 švajcarskih franaka.

Razbojnici su posle pljačke „nisanom" pobegli u pravcu Niša. Kako je beogradska policija utvrdila, registarske tablice sa „nisana" nedavno su ukradene u Beogradu sa automobila „tojota".

Služba za informisanje „Jubanke" a.d. Beograd juče je saopštila da su opljačkana devizna sredstva bila namenjena dotacijama računa „Jubanke" u inostranim bankama preko kojih se obavlja platni promet sa inostranstvom i plaća po nalozima komitenata.

„Jubanka" dodaje da istragu o razbojništvu vode nadležni državni organi i obaveštava svoje poslovne partnere, građane i pravna lica, da se u svim organizacionim delovima banke poslovi odvijaju normalno.

Ova beogradska banka tvrdi da su nalozi komitenata za dinarska i devizna plaćanja izvršavaju se u uobičajenim, odnosno propisanim ili ugovorenim rokovima i bez zastoja.

Osim kratkog saopštenja, nadležni u „Jubanci" nisu želeli da objasne šta su preduzeli radi bezbednosti prekjučerašnjeg transporta.

S. Kraljević


vesti po rubrikama

^hronika

16:04h

Potraga za pljačkašima 4.100.000 maraka „Jugobanke"

16:29h

Napadi na transporte novca u zemlji

17:10h

Veselin Božović oslobođen tokom policijskog sprovođenja

17:34h

Održan kolegijum sudija Okružnog suda u Beogradu

18:01h

Uhapšen Ivan Milenković zbog ubistva: Pred detetom ubio suprugu

21:28h

Snažna eksplozija u dvorištu kuće u Prvomajskoj 86 u Zemunu

22:03h

Ubijen Rugovin savetnik

      


FastCounter by LinkExchange