[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 23. novembar 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

22. Nov 2000 16:45 (GMT+01:00)

Sa Ekonomskog fakulteta, RTS emitovao jutarnji program u vreme agresije

Studenti kao živi štit?

Po 500 studenata bilo na predavanjima ne znajući da im je zgrada jedna od NATO meta

BEOGRAD - Studenti Ekonomskog fakulteta sumnjaju da je sa zgrade ove ustanove emitovan jutarnji program RTS pošto je zgrada Televizije u Aberdarevoj bombardovana.

Treba istaći da su se u to vreme na Ekonomskom održavali ispiti, ali i predavanja sa po 500 studenata koji ništa nisu znali o tome da je njihova zgrada jedna od NATO-meta.

Studenti koji su pre nekoliko godina osnovali Studentsku uniju Ekonomskog fakulteta traže da javni tužilac pokrene istragu, kao i da se postavi pitanje tajnog korišćenja civilnih objekata za vojne potrebe.

I "mašinci" ugroženi?
Dok je RTS gostovao u zgradi Ekonomskog fakulteta, i Mašinski je poslužio u sličnu svrhu. U zgradi "Mašinca" bilo je smešteno Republičko ministarstvo za informisanje.

- Pre mesec dana dobili smo anonimno pismo da je zgradu Ekonomskog fakulteta RTS koristio u maju mesecu 1999. godine. Posle raspitivanja kod profesora i tehničara Televizije, zaključili smo da se oprema za snimanje jutarnjeg programa nalazila u slušaonici 19, a da je kabl izvučen do vrha zgrade i njene najviše tačke, kućice za lift, da bi odatle program bio emitovan - rekao je Boris Milićević iz SUEF-a.

Milićević je napomenuo i da se Aleksandar Živković, bivši prodekan za finansije Ekonomskog, pre dve nedelje na predavanjima, pred više od 200 studenata, hvalio da je "više od 20 dana bio na Fakultetu kad ga je RTS koristio".

- List SUEF-a je najpre zabranjen, ali smo iz naših prostorija na fakultetu izbačeni tek 1. maja 99. godine, kad nam je rad i zvanično zabranjen, pa ovaj događaj povezujemo sa emitovanjem programa RTS sa zgrade fakulteta - rekao je Milićević.

Studenti traže da se ispita odgovornost bivšeg rukovodstva Ekonomskog fakulteta, Vlajka Petkovića, za koga je napomenuto da je jedan od prvoboraca Osme sednice, Jelene Kočović, Vladislava Đolevića i Slavomira Raičevića.

Osim toga, Milićević napominje da akademci koji su tokom bombardovanja pohađali predavanja, nisu znali ni gde se nalazi najbliže sklonište.

M. Bjelovuk


vesti po rubrikama

^društvo

16:12h

Vlada i sindikati prosvete dogovorili se: Pare stižu, svi zadovoljni

16:45h

Sa Ekonomskog fakulteta, RTS emitovao jutarnji program u vreme agresije: Studenti kao živi štit?

17:11h Korać, predsednik Komisije za humanitarna pitanja: Manje izbeglih, više nestalih
17:39h I Zakon o informisanju konačno pred Ustavnim sudom
17:57h Amfilohije s "otporašima"
18:23h Promena naziva mostova u Novom Sadu
18:46h Forin ofis imenovao izaslanika: Čarls Kroford ambasador u SRJ
22:48h Pomoć Italije
   


     


FastCounter by LinkExchange