[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 3. novembar 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

02. Nov 2000 17:17 (GMT+01:00)

Građevinski inspektori iz Savskog venca, ni uz pomoć policije nisu uspeli da uđu u Tolstojevu 33 gde se gradi kuća za Slobodana Miloševića (3)

Nije lepo ulaziti u tuđe

Inspektori najavili novu posetu, dok se obezbeđenje konsultuje s bivšim predsednikom SRJ

Isprovocirani pisanjem "Glasa" o tajnovitoj u užurbanoj gradnji vile na Dedinju, u Tolstojevoj ulici 33, građevinski inspektori opštine Savski venac, uz asistenciju policije i prisustvo velikog broja novinara, obišli su u četvrtak pre podne tajanstveni objekat. Naime, prema istraživanju "Glasa", vila se zvanično gradi za načelnika Generalštaba VJ, generala Nebojšu Pavkovića, a u suštini namenjena je bivšem predsedniku SRJ Slobodanu Miloševiću.

Ekspediciju sa Savskog venca ispred pomenute parcele u Tolstojevoj 33 sačekao je visok i markantan čovek u maslinasto zelenom mantilu, za koga smo samo saznali da se preziva Filipović, koji se predstavio kao obezbeđenje iz republičkog Ministarstva unutrašnjih poslova, dok je u neposrednoj blizini bio je i policajac u uniformi koji obezbeđuje ovaj objekat.

Ispred "sporne" parcele došlo je do pregovora između građevinske inspekcije i policije koja je asistirala sa jedne, i Filipovića s druge strane.

Filipović nije dozvolio inspektorima i policiji da uđu na parcelu oivičenu visokom metalnom ogradom, koja je ofarbana u sivomaslinastu boju. Iza ograde vidi se samo postavljena gvozdena armatura na prvoj ploči i visoki dimnjak na kome je postavljeno nekoliko antena. Kako su nam ispričale komšije iz neposrednog susedstva, pre desetak dana na ovom istom mestu, na kome se sada uzdiže velika građevina, bilo je skoro sve srušeno, sem dimnjaka i jednog zida.

Atmosferu mučnog pregovaranja dopunjavali su odjeci alata sa građevine, a samo na blic videli su se majstori.

Gospodin Filipović nije dozvolio da se uđe, uzeo je rešenje Skupštine opštine Savski venac i obavezao se da će ga proslediti investitoru. Građevinska inspekcija SO Savski venac je i 25. oktobra pokušala da uđe u Tolstojevu 33, ali su takođe sprečeni.

Kako su u četvrtak nadležni iz opštine Savski venac izjavili, obezbeđenje objekta im je reklo da će moći da priđu tek "posle konsultacija", najverovatnije sa vlasnikom.

- Ostavili smo poziv za investitora i očekujemo da dođe on ili njegov punomoćnik. Nismo želeli da pravimo scene i ovaj slučaj neće biti izuzetak jer ćemo raditi po zakonu, a ovaj objekat imaće isti tretman kao i svi drugi. Nadam se da neće biti problema jer bismo u svaku kuću koja se zida na našoj opštini trebalo da uđemo i vidimo šta se radi. Kao što je i predviđeno zakonom, zakazaćemo ponovni izlazak na teren - rekao je Nikola Saveski, potpredsednik Izvršnog odbora SO Savski venac, na konferenciji za novinare u četvrtak.

Sekretarijat za imovinsko-pravne poslove grada Beograda prema zahtevu investitora Slobodana Miloševića doneo je rešenje pod rednim brojem DžDžI-07 broj 351.2-391/96 da se po pravosnažnosti ovog rešenja odobrava da se izvedu "radovi na rekonstrukciji stambenog objekta" u Ulici Tolstojevoj 33, a koja se sastoji u dogradnji staklene bašte uz stambeni objekat na postojećoj terasi, a na katastarskoj parceli 329/5 KO Beograd 7 u svemu prema investiciono tehničkoj dokumentaciji koja čini sastavni deo rešenja i nosi naziv Glavni projekat dogradnje.

Između ostalog, u rešenju se kaže da je izvođač radova na objektu dužan da o danu početka građenja obavesti stručnu službu i to najmanje 15 dana pre početka izvođenja radova. Po završetku investitor je dužan da traži tehnički pregled, u cilju dobijanja odobrenja za upotrebu, a ovo odobrenje prestaje da važi u roku od jedne godine do dana izdavanja, ukoliko investitor u tom roku ne pristupi izvođenju radova. Ovo rešenje doneto je pre četiri godine, odnosno 16. septembra 1996. godine. Na pitanje zašto se ne može unutra, policajac u uniformi koji čuva objekat, objasnio je "kako nije lepo da neko ulazi u tuđi privatni posed".

L. Č. - S. M. - D. G.


vesti po rubrikama

^reportaža

16:44h

Ispovest "Glasu" radnika obezbeđenja Dragana Koprivice izazvala reagovanje rukovodstva u CZ: "Načelnik pretio pištoljem"

17:17h

Građevinski inspektori, ni uz pomoć policije nisu uspeli da uđu u Tolstojevu 33, gde se gradi kuća za Slobodana Miloševića (3)

17:51h

Šampanjac i kavijar za nacističke ratne zločince u zatvoru

      


FastCounter by LinkExchange