[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 21. septembar 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

20. Sep 2000 22:38 (GMT+01:00)

U Beogradu održana centralna predizborna promocija levice

Gnev Zapada u liku opozicije

BEOGRAD - "Ovi izbori su jedna vrsta referenduma o tome da li ćemo nastaviti da živimo kao slobodna država i slobodan narod ili ćemo podeliti sudbinu sa kolonijalnim položajem pojedinih zemalja u svetu i u našem okruženju "izjavio je na sinoćnoj centralnoj predizbornoj promociji SPS i JUL pred oko deset hiljada pristalica u novobeogradskoj sportskoj hali "Limes" predsednik SRJ i kandidat levice za predsednika Slobodan Milošević.

Bez fotoreportera
Iako je naš list prekjuče poslao uredne zahteve za akreditacijama sa podrobnim informacijama o izveštačima, u Informativnoj službi SPS juče su odbili da izdaju akreditaciju za fotoreportera "Glasa". Na naše pitanje zašto nam je uskraćena, rečeno je: "Jednostavno, nema akreditacije".

Predsednik Milošević ušao je sa istočne strane hale sportova u pratnji predsednika Srbije Milana Milutinovića, saveznog i republičkog premijera Momira Bulatovića i Mirka Marjanovića, ali i brojnog obezbeđenja. Prisutni su ovacijama pozdravili Miloševića, a njegov govor često je prekidan povicima "Slobo, Slobo", i "Jugoslavija, Jugoslavija".

Govoreći o izboru između slobode i kolonije, Milošević je rekao da "kao slobodna zemlja imamo sve šanse da se oslobodimo sankcija, izborimo za mir, ostvarimo koncept savremenog i uspešnog razvoja, da sarađujemo sa celim svetom, učimo od drugih i drugi uče od nas". "Kao kolonija nikada se nećemo osloboditi sankcija jer je sam kolonijalni status najveća sankcija - sankcija nad sankcijama", naglasio je predsednik Milošević, dodajući da je saradnja sa svetom potpuno isključena iz statusa kolonije.

On je rekao da su samo slobodna zemlja i slobodan narod mogli da zemlju unapređuju u svakom pogledu. "Mi nismo društvo koje se oporavlja, mi smo društvo koje se razvija", istakao je Milošević. Prema njegovim rečima, istina o uspešnoj obnovi i razvoju iritira i pogađa sujetu velikih kolonizatora.

Video bim
Veliki video bim koji je olakšavao praćenje promocije, bio je postavljen na zapadnoj strani hale, na kojoj inače nije bilo pristalica levice, već je duž sedišta bila velika jugoslovenska zastava. Govoru predsednika Miloševića prethodio je scensko-muzički program u kome je nastupila Maja Nikolić. Promocija je počela himnom "Hej, Sloveni", a završena je"Internacionalom".

"Ne možemo da imamo uspehe u obnovi a da ne izazovemo gnev potencijalnih okupatora iz razaranje zemlje zaslužnih vojski i vlada. Taj gnev smo pred ove izbore morali da očekujemo i on je stigao u licu grupa sastavljenih od nezadovoljnih, neuspešnih, ucenjenih ili potupljenih ljudi koji zastupaju interese nekih zapadnih vlada i velike vojne alijanse koja je vodila rat protiv naše zemlje. Oni njihove interese zastupaju preko tobožnjih političkih partija. Te tobožnje partije, združene ili samostalne, svejedno, zadužene su za širenje laži i defetizma, za podsticanje kriminala i terorizma, za raspirivanje šovinizma, ali i za proizvodnju anacionalnih osećanja, za unošenje nemira u život svake porodice, za omalovažavanje svakog truda, a naročito velikih rezultata za razaranje uma mlade generacije, za zloupotrebu dece i omladine preko sekti, špijunskih organizacija, terorističkih grupa i narko-mafije", rekao je Milošević.

"Na sceni našeg društva se u licu tih tobožnjih opozicionara nalaze protagonisti najgorih namera prema našoj zemlji, ne samo u pogledu slobode zemlje već i u pogledu opstanka naroda. poručio je Milošević i dodao da na organizovane NATO pritiske naša zemlja odgovara odbranom, na blokadu i sankcije ubrzanim razvojem i obnovom a na političke i medijske pritiske demokratskim izborima slobodnog naroda.
Na sinoćnih promociji predstavljeni su kandidati SPS i JUL za poslanike u oba veća Skupštine Jugoslavije.

P. Pašić


vesti po rubrikama

^politika

15:35h Rasprava predstavnika DOS-a i "Zajedno za Kragujevac"
15:40h Slobodan Milošević govorio na vojnom aerodromu u Beranama
15:50h Koalicija DAN o optužbama na račun DOS-a
16:00h Drecun pozvao VJ i MUP da brane izbornu volju
16:05h Lideri DOS-a apelovali na pripadnike vojske i policije: Poštujte izbornu volju građana
16:15h Ko je ovaj čovek: Slobodan Ivanović
16:20h Prognoza Instituta društvenih nauka: Koštunica, pa Milošević
16:30h Istraživanje agencije Stratedžik marketing: Sve manje apstinenata
16:45h Ambasador Vukićević o izborima na Kosmetu: Stranci gledaju svoja posla
16:50h Šef DSS za Kosmet Marko Jakšić o izborima na Kosovu
17:00h "Glas" na licu mesta: Jedan američki pogled na izbore u SRJ

17:10h

Nikolić pozvao birače da glasaju

17:20h Čanak ne veruje u miran odlazak Miloševića
17:30h

Vojislav Mihailović s novinarima uoči predizborne ćutnje

18:01h "Politika" nije prenela izjavu poglavara SPC
18:00h General Pavković obišao jedinice u Crnoj Gori
18:20h Ženska politička mreža: Žene su za veliko spremanje Srbije
18:45h Požarevac: "Otporan" nadimak na glasačkom listiću
19:00h Stručnjaci za medije i marketing: Nikad prljavija predizborna kampanja državnih medija
19:10h Centralni predizborni skup SPS-a i JUL-a na Novom Beogradu
   


     


FastCounter by LinkExchange