[an error occurred while processing this directive]  

 

   

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 18. septembar 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama

Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA17. Sep 2000 18:45 (GMT+01:00)

"Glas" istražuje

Zašto je ugled Vojske Jugoslavije veći od ugleda vojnog vrha

Pavković preti

Jedno sveže istraživanje pokazuje da narod u Srbiji veruje vojsci, ali ne i vojnom vrhu. Taj podatak je prilično neprijatan za generala Pavkovića i njegov tim. Visoki oficiri već danima pojačavaju predizbornu nervozu, ali se trude da govore u ime vojske a ne samo o svojoj ugroženoj karijeri. Generali nam javno kažu da su svoju sudbinu čvrstim sajlama vezali za usud režima, pa kako bude Slobi, tako će i oni. Pri tom, čelnici vojske više i ne kriju da će Miloševićevu poziciju braniti po svaku cenu.

alt= kompletan tekst...


17. Sep 2000 17:17 (GMT+01:00)

Akademik Ljubomir Tadić, u intervjuu "Glasu javnosti"

Pokušaj obmane naroda

Vlast teži da ubedi građane da imaju ono čega nema - slobodu. Haška optužnica Miloševića prinudila da se bori za goli život i gurnula opoziciju u tešku situaciju

- Napad na Vojislava Koštunicu prilikom posete Kosovu pokazuje slabost režima. To je pokušaj da se strahom utiče na građane. Očigledno je da je napad organizovan i isceniran. Spontanost je uvek vezana sa slobodom, nešto što čovek ispoljava i što dolazi iz duše. U ovom incidentu spontanosti nema već je to pokušaj velike obmane naroda - izjavio je za "Glas" akademik Ljubomir Tadić.

alt= kompletan tekst...


17. Sep 2000 16:34 (GMT+01:00)

Dugog dana Olimpijskih igara u Sidneju prva medalja za jugoslovenski sport

Jasna Šekarić upucala srebro!

Četvrto olimpijsko odličje u disciplini vazdušni pištolj s 388 krugova iza Kineskinje Lune (390)

Drugi dan, prva medalja za Jugoslaviju! Treba li uopšte pitati ko je osvojio? Jasna Šekarić, naravno. Višestruka svetska, evropska i olimpijska šampionka i rekorderka, na svojoj četvrtoj Olimpijadi, kolekciji trofeja pridodala je i četvrto, ovoga puta srebrno odličje i to u omiljenoj disciplini: vazdušnog pištolja (sad ima jedno zlato, dva srebra i bronzu). Prvi put na Olimpijskim igrama slavila je 1988. u Seulu kada je osvojila zlato i bronzu, četiri godine kasnije u Barseloni je uzela srebro, a jedino je preskočila Atlantu.

alt= kompletan tekst...


     


FastCounter by LinkExchange