[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 13. septembar 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

12. Sep 2000 18:00 (GMT+01:00)

Identifikovani akteri obračuna u "Knezu" u ponedeljak

Policija traga za trojicom napadača

Plećić sa društvom nije došao u restoran sa namerom da napadne Andriju Draškovića, koji je u ponedeljak uveče zbog poslovnih obaveza otputovao u Grčku, saznaje "Glas"

BEOGRAD - Pripadnici SUP-a u Beogradu identifikovali su i tragaju za tri osobe koje su umešane u pucnjavu u beogradskom elitnom restoranu "Knez" u Ulici kneza Sime Markovića broj deset u ponedeljak, u kojoj je ubijen Surčinac Zvonko Plećić (38) zvani Pleća, dok su teško povređeni Nenad Antić (29) iz Surčina i Svetislav Čonić Čona (29) iz Vršca, saznaje "Glas" u MUP-u Srbije.

Poznati Vrščanin

Vrščanin Svetislav Čonić u svom gradu je poznat pod nadimkom Čona. U Vršcu važi za jednog od viđenijih osoba s druge strane zakona. Za njegovo ime vezuje se nekoliko pucnjava u tom gradu. Ranije je zbog pucnjava i krađa osuđivan na zatvorske kazne. Oženjen je i ima maloletno dete.

Bez demantija

Istražni sudija Okružnog suda u Beogradu Aleksandar Čolić, koji je zajedno sa policijom obavio uviđaj u restoranu "Knez", rekao je da počinioci i motivi obračuna još nisu poznati. On je dodao da je u restoranu pronađen mrtav Plećić, ali da su se ostali akteri sukoba razbežali. Čolić je odbio da kaže detaljnije podatke o slučaju, kao i da li je to bio obračun dve beogradske grupe. Sudija nije ni potvrdio ni demantovao da se u restoranu nalazio Andrija Drašković, kao i to da je u sukobu ranjen njegov telohranitelj. Čolić je jedino kazao da je u pucnjavi upotrebljeno više vrsta oružja.
- Policija me još nije obavestila da li je neko uhapšen, što ne znači i da nije. Istraga je i dalje u toku - rekao je Čolić.

Plećić, član takozvane surčinske ekipe, sa društvom nije došao u restoran sa namerom da napadne jugoslovenskog biznismena Andriju Draškovića koji je u ponedeljak uveče zbog poslovnih obaveza otputovao u Grčku, saznaje "Glas" od izvora bliskog beogradskom podzemlju.

Beogradska policija u utorak je saopštila da je pre pucnjave u elitnom lokalu izbila svađa. Posle rasprave, najverovatnije oko neraščišćenih računa, oko 16 časova je izbila pucnjava u kojoj je učestvovalo šest osoba naoružanih pištoljima koje su sedele za istim stolom.

Za sada nije poznato ko je u sve učestvovao u vatrenom obračunu.

Akteri obračuna, najverovatnije u povlačenju ka glavnom ulazu i automobilima, preneli su pucnjavu i na ulicu gde su pronađene dve čaure. Tokom bekstva iz "Kneza" sa nekoliko hitaca su pogođena suvozačeva vrata teget "opel kadeta" (RU 412-68) koji je kasnije pronađen napušten.

Posle obračuna na podu lokala ostao je da leži okrvavljeni Plećić, dok su Antić i Čonić sa prostrelnom ranom u levom delu grudi, prevezeni u Urgentni centar, odnosno KBC Zvezdara. Dežurni lekari procenjuju da se obojica nalaze van životne opasnosti.

Policija je ispred restorana i unutra pronašla oko 20 čaura. Sa parkinga ispred lokala operativci SUP-a u Beogradu, odneli su "audi A8" italijanske registracije AZ 018 DG u kojem je, kako se navodi, pronađena izvesna količina deviza.

Firme u inostranstvu

Ime Andrije Draškovića, rođenog u Kosovskoj Mitrovici, nikada se javno nije povezivalo za beogradsko podzemlje. Potpredsednik Vlade Srbije nedavno je o Draškoviću rekao:
- Od te grupe bandita koji su direktno organizovali Arkanov atentat živ je još Andrija Drašković, ali čujem da je pobegao u inostranstvo.
Drašković je osnovnu školu završio u Italiji, a srednju i višu ekonomsku u Beogradu. Početkom devedesetih svetski tabloidi su o Draškoviću pisali kao o ljubavniku Mimi Papandreu, supruge grčkog ministra spoljnih poslova. Drašković ima firme u Italiji, Grčkoj, Americi, a imao ih je i u Rusiji i Austriji. U Beogradu je držao nekoliko diskoteka, a u poslednje vreme je uglavnom živeo u inostranstvu.

Prvi atentat

U nekadašnjem biznis klubu "Knez" u Nušićevoj ulici u Beogradu, pre osam godina, Drašković je prema sopstvenom priznanju izbegao likvidaciju. Bio je na večeri s društvom, a kad je ustao da isprati prijatelja, u restoranu su se začuli hici kojima je ubijen Draškovićev poznanik Momčilo - Moca Dapčević.

S. K.


vesti po rubrikama

^hronika

18:00h Identifikovani akteri obračuna u restoranu "Knez" u Beogradu
18:12h Optužen Srećko Petrović iz Bariča jer je sina ubo perorezom
18:35h Odloženo suđenje Vuku Draškoviću
18:47h Pritvoren Beograđanin Steva Obradović zato što je ranio policajca
19:06h U Banjaluci eksplodirao automobil Ministarstva za izbeglice RS
19:21h Privedeni reporteri "Reportera"
19:45h U Kosovskoj Mitrovici iscurela kiselina iz fabrike baterija
   


     


FastCounter by LinkExchange