[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 8. septembar 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

 

07. Sep 2000 14:20 (GMT+01:00)

Željko Obradović, savezni trener košarkaša, o minulom turniru u Honkongu i predstojećem u Sidneju

Nije dobro!

Nismo dominantni kao što neki misle i ako budemo igrali kao do sada, iskreno, nemamo velike šanse...

Još devet dana do olimpijske premijere i utakmice visokog napona s reprezentacijom Rusije. Premalo ili sasvim dovoljno vremena za eliminaciju slabosti plavih, uočenih tokom turnira "Dijamantska lopta" u Hongkongu? U trenutku dok čeka ukrcavanje na avion koji našu ekipu vodi u Melburn, odgovor na ovo pitanje nema ni savezni trener Željko Obradović.

- Što se naše igre tiče, očito je da su prisutne velike oscilacije. Prvo poluvreme finalne utakmice protiv Australije odigrali smo prilično dobro. Osnovna zamerka odnosi se na igru u odbrani, koja mora da bude mnogo bolja. Takođe, u pojedinim fazama treba igrati s neuporedivo većom koncentracijom.

Ima li razloga za brigu, s obzirom da vreme nije saveznik?
- Ne bih rekao da nema razloga za brigu! Stručni štab već uveliko radi analizu igre i priprema neophodne korekcije. Moramo mnogo bolje da igramo, ukoliko želimo da napravimo nešto u Sidneju. Ako budemo igrali kao do sada, iskreno, nemamo velike šanse. Niti smo mi dominantni kao što neki misle, niti smemo da podlegnemo takvim razmišljanjima. Treba proliti mnogo znoja protiv svakog protivnika na Igrama.

Lončar nije povređen!

Sa spiska putnika za Sidnej otpali su Nikola Lončar i Milan Gurović. Spominjala se povreda Lončara?
- Ne, niko od igrača nije povređen! Bilo je jasno da utakmice u Hongkongu imaju selektivni karakter. Morali smo da odredimo 12 igrača, uvek je tako i nikad nije lako. Zahvalio bih se Nikoli i Milanu, dobro su radili. Da smo mogli, vodili bismo svu četrnaestoricu, ali...

Kakve utiske nosite iz Hongkonga?
- Veliki turnir, nešto zaista impresivno. Bitno je da smo videli pet reprezentacija koje učestvuju na Olimpijadi, s tri ekipe smo i igrali: Angola, Kanada i Australija. Reč je o izuzetno kvalitetnim timovima, posebno odskaču Australijanci. Kanađani takođe igraju izvanredno, naročito NBA plej Denvera Stiv Neš koji sjajno mobiliše čitavu ekipu. Jedino se za Angolu može reći da je autsajder. Ipak, i ta Angola je dobila prvo poluvreme protiv Italije! Od naših protivnika u grupi, jedino još nismo videli Ruse i Špance.

S Nikolom Jestratijevićem, stručni štab na igre vodi petoricu visokih igrača. Da li je u pitanju procena optimalne kompozicije tima ili su neke druge okolnosti uticale na izbor?
- Mislimo da je tako najbolje. Poučeni iskustvom s Evropskog prvenstva, kada smo ostali bez dva plejmejkera, odlučili smo da u Sidnej putujemo dobro pokriveni na svim pozicijama. Nadamo se da neće biti pehova kao u Francuskoj, ali ne treba ništa prepustiti slučaju - konstatuje Željko Obradović.

V. Preradović

 

Trojka do starta

Plavi košarkaši u četvrtak su iz Hongkonga otputovali u Melburn, gde će trenirati do 12. septembra kada je planiran polazak za Sidnej. U međuvremenu, 10. septembra, naš tim će odigrati utakmicu s timom Ol Star Australija. Pre početka olimpijskog turnira, u sidnejskom predgrađu Volongong, plavi će imati još dve provere protiv Litvanije i Francuske.


vesti po rubrikama

^sport

14:20h

Obradović, savezni trener košarkaša, o minulom turniru u Honkongu i predstojećem u Sidneju

14:30h

Košarkaši Partizana Mobtel 063 kompletni

14:40h

Muslin "snimio" Lester čiji je najjači adut kolektiv

14:45h

FSJ i Crvena zvezda poslali pismo UEFA u kojem garantuju bezbednost Lesteru

14:50h

Čelnici Lestera: Dolazimo, ako UEFA kaže...

15:00h

Čelnici JOK Kićanović i Perišić putuju na OI u Sidnej

      


FastCounter by LinkExchange