[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 8. septembar 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

07. Sep 2000 18:10 (GMT+01:00)

U Kaluđerici smrtno povređena Žaklina Đorđević

Boris Petkov pregazio devojku

Do sada je Petkov nekoliko puta bio na meti atentatora, a ukupno je osuđivan na 18 godina zatvora, od čega je odležao polovinu

BEOGRAD - Boris Petkov (1956) iz Surdulice, s neprijavljenim boravkom u Beogradu, u sredu oko 7.45 časova na trotoaru u ulici Kralja Petra kod broj 34, u Kaluđerici, automobilom "BMV" (BG 406-059) , oborio je Žaklinu Đorđević (29) iz Ulice narodnih heroja broj jedan u tom beogradskom naselju.

Devojka je prevezena u Urgentni centar gde je preminula tri sata kasnije. Automobil koji je vozio Petkov nije njegov, već ga je najverovatnije pozajmio od prijatelja, a kako se nezvanično saznaje u trenutku nesreće bio je pod dejstvom alkohola.

Petkov je odmah uhapšen i predat istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu. Slučaj je dodeljen Miodragu Paunoviću i pretpostavlja se da će u petak saslušati Petkova. Boris Petkov je do sada nekoliko puta bio na meti atentatora, a ukupno je osuđivan na 18 godina zatvora od čega je odležao polovinu.

Prvi put je zbog pljačke zlatare osuđen 1978. godine na jedanaestogodišnju zatvorsku kaznu u Austriji. Pet godina je proveo u samici. Na ponovljenom suđenju oslobođen je odgovornosti zbog pljačke, ali je proteran iz Austrije.

Kod Istočne kapije Beograda, 15. februara 1985. godine, Petkov je sa Draganom Popovićem Dadiljom, Milovanom Vujisićem Vujom i Bojanom Petrovićem učestvovao u ubistvu Ranka Rubežića, balkanskog Dača Šulca.

U odsustvu je osuđen na pet godina zatvora, a kasnije je ta presuda preinačena u sedmogodišnju robiju. U Pragu ga je uhapsila čehoslovačka policija i predala jugoslovenskim kolegama. Po Petkova je došao Miroslav Bižić Biža i on je prebačen u Centralni zatvor u Beogradu, a zatim u KPD "Zabela" odakle je posle dve godine pobegao.

Uhapšen je posle ranjavanja ispred hotela "Slavija" 19. septembra 1991. godine, na dan kada mu je sahranjen prijatelj Đorđe Božović Giška. Zatvorsku kaznu je odležao 15. decembra 1992. godine. Po izlasku iz zatvora pridružio se voždovačkoj ekipi na čijem čelu je bio Goran Vuković, a ranjen je 7. oktobra 1993. godine.

S. K.


vesti po rubrikama

^hronika

18:10h

U Kaluđerici smrtno povređena Žaklina Đorđević

18:24h

Već dve nedelje bez vesti o Stamboliću, nekadašnjem predsedniku Srbije

18:36h

Pančevo: Uhapšen Ivan Kuzmanović, jer je kolima ubio gimnazijalku

19:05h

Ogorčeni "slatki čekači" napali ekipu TV Crne Gore

23:08h

NATO na klupi

      


FastCounter by LinkExchange