[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 7. septembar 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

dd. Mmm 1999 17:50 (GMT+01:00)

Potraga za pljačkašima kurira JAT-a

Policija pravi foto-robot napadača

U pratnji 150.000 maraka i dva naoružana radnika obezbeđenja

BEOGRAD - Beogradska policija pokušava da na osnovu izjava očevidaca sačini foto-robot trojice napadača, koji su u utorak oko 9.45 časova, na početku Knez-Mihailove ulice, u centru Beograda, opljačkali kurira "Jugoslovenskog aerotransporta" kome su oteli torbu s oko 150.000 maraka.

Opljačkani kurir je, prema saopštenju Medija centra JAT-a, u pratnji imao dvojicu naoružanih radnika obezbeđenja koje je pokušalo da onemogući beg napadača, ali zbog mnoštva prolaznika, nisu bili u mogućnosti da koriste oružje.

Ovo je prvi slučaj u Beogradu da je kurir s velikom količinom novca, prilikom pljačke, imao naoružane pratioce. Međutim, razbojnici su najverovatnije bili upućeni u kretanje novca, kao i da postoji oružana pratnja.

Mete: "Alitalija", "KLM, "Malev", "Kvantas"....

Predstavništvo italijanske avio kompanije "Alitalija" na Terzijama opljačkala su 8. juna ove godine dvojica mladića koja su odnela oko 550.000 maraka. Policija je preko medija dala foto-robot razbojnika, ali potraga još uvek nije dala rezultate. Jovana Stojkova, radnika mađarskog "Maleva" presrela su 27. jula 1999. godine na Terazijama razbojnici i otela mu torbu s 69.000 dolara i 71.000 maraka. U centru Beograda, 20. januara 1998. godine, opljačkan je i kurir niške ekspoziture "Karić banke" Martin Krstić. Napadač mu je oteo 61.000 maraka. Krstić je fingirao pljačku zbog čega je dobio godinu i po, a "pljačkaš" Ivan Branković godinu dana zatvora. Na Kalemegdanu, februara 1997. godine, opljačkana je holandska avio kompanija "KLM" odakle je uzeto 250.000 dolara i 60.000 maraka. Iste godine uhapšeni su pljačkaši, supružnici Vesna i Predrag Jovanović.
Predstavništvo "Aeroflot" u centru Beograda, samo tri dana kasnije, pokradeno je za 15.000 dolara. Iste noći, u australijski "Kvantas", upali su razbojnici koji su do jutra od vezanog čuvara tražili novac koga nije bilo. Ispred Apotekarske ustanove "Beograd" u Beogradu, 6. novembra iste godine, od blagajnice je oteto 230.000 dinara. Razbojnici su uhapšeni.

Kurir JAT-a je u kolima i s obezbeđenjem krenuo iz poslovnice u Ulici srpski vladara ka banci kako bi predao dnevni pazar. Kada je izašao iz automobila, u blizini Palate "Albanija", na početku Knez-Mihailove, presrela su ga trojica mladića koja su nosila šešire i naočare za sunce. Napadači su savladali kurira i otela mu torbu s dnevnim pazarom od 92 hiljade maraka i 24.000 dolara.

Posle pljačke, trojka je ušla u sivometalik automobil "pežo 405" (BG 443-975) u kome ih je čekao saučesnik. Automobil je ubrzo pronađen napušten nedaleko od mesta napada, a naknadnom proverom utvrđeno je da je ukraden. Takođe, registarske tablice su ukradene i ne pripadaju "pežou 405".

Očevici su rekli da su napadači nosili farmerke, dvojica su imala braon jaknu, dok je treći nosio žutu.

I pored toga što se, prilikom prenošenja dnevnog pazara u banku primenjuju predviđene mere zaštite imovine, rukovodstvo JAT-a je pokrenulo postupak kojim treba da se utvrdi da li su službe i pojedinci odgovorni za prenos novca i u ovom slučaju postupili po važećim pravilima, navodi se u saopštenju jugoslovenske nacionalne avio kompanije.

S. Kraljević


vesti po rubrikama

^hronika

18:07h Potraga za pljačkašima kurira JAT-a, policija pravi robot napadača

18:19h

Advokati grupe "Pauk" optužene za špijunažu protiv SRJ

18:35h Suđenje Arkanovim ubicama u oktobru?
19:04h

Kradljivci provalili u antički kompleks u Risnu

19:18h Advokati razgovarali s Britancima i Kanađanima
19:29h "Ojađeni" braničevski seljaci, lopovi kradu povrće s njiva
   


     


FastCounter by LinkExchange