[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 4. septembar 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


03. Sep 2000 19:35 (GMT+01:00)

MUŠKARCI: MODA

Odlazak kod krojača. Šta obući, na šta obratiti pažnju...

Staro odelo kao novo

Kragna, reveri, izrez oko rukava: od njih zavisi koliko će vam odelo lepo stajati

Muškarci se obično na smrt preplaše kada im se neko približi predelu prepona sa santimetarskom trakom u rukama. Međutim, krojač je jedina osoba koja može da vam pomogne da obmanete druge da misle da ste viši, vitkiji, elegantniji, pametniji i zgodniji nego što jeste.

Evo kako da izvučete maksimum od momka koji se (profesionalno) mota oko vašeg najintimnijeg dela tela.
1. Kada idete kod krojača da vam uzme meru za odelo, obucite elegantnu košulju i stavite kravatu, ponesite kaiš ili tregere i obujte elegantne cipele sa pravom visinom potpetica. Iznenadili biste se kada biste znali koliko se muškaraca pojavljuje kod krojača u kaubojskim čizmama ili patikama.

2. Kada kupujete odelo, obratite posebnu pažnju na to da kragna dobro naleže oko vašeg vrata, da reveri stoje ravno na grudima i da vam izrez oko rukava dozvoljava dovoljno prostora za kretanje. Sako se može skrojiti savršeno i izgledaće kao saliven ako ova tri elementa stoje kako treba od samog početka.

3. Ne kupujte pantalone nekoliko santimetara šire u struku, čak i ako vaš krojač misli da može da ih prepravi. Pantalone šire od 15 cm od vaše stvarne veličine moraju da se ponovo rasparaju i prekroje, što znači da moraju da se oparaju pojas oko struka i rajsferšlus i da se tkanina ponovo kroji. To je pipav posao koji ume da uradi samo jako vešt krojač, a i doći će vas skupo.

4. Nemojte poklanjati postojeće kvalitetno odelo samo zato što se moda promenila, pa je ono trenutno demode. Dobar krojač može da ga prepravi (recimo, da na sakou zatvori šlic otpozadi ili suzi nogavice). Ili, jednostavno ga sačuvajte jer se moda menja i vraća u ciklusima.

5. Ako ste se ugojili, pantalone mogu da se prošire do 5 cm u struku, a sako može da se prepravi tako da dobijete još oko 3 cm u obimu struka. Pantalone možete ponovo da suzite ako jednog dana omršavite, ali to vam se poslednjih godina retko dešava, zar ne?

J. P.


vesti po rubrikama

^slobodno vreme

19:30h

Horoskop za ponedeljak

19:35h

Odlazak kod krojača: Šta obući, na šta obratiti pažnju...

19:40h

Seks: Narcisoidna? Bežite!

19:45h

Muškarci: Bokserice ili slip?

19:50h

Dame biraju

      


FastCounter by LinkExchange