[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 4. septembar 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

03. Sep 2000 18:45 (GMT+01:00)

Gradonačelnik Njujorka ne uživa u pripremama Milenijumskog samita

Đulijani sada izvređao Kastra

Godine 1995. izbacio je palestinskog lidera Jasera Arafata s jednog koncerta povodom 50. godišnjice UN, koga inače mrzi

NJUJORK (Beta-Rojters) - U svom već tradicionalno grubom stilu, gradonačelnik Njujorka Rudolf Đulijani izrekao je u subotu uvrede na račun nekih svetskih lidera koji će iduće nedelje učestvovati na Milenijumskom samitu UN u zdanju na Ist riveru, a posebno oštre reči rezervisao je za kubanskog lidera Fidela Kastra.

"Odvratna ljudska bića"

Đulijani je rekao da njujorška policija priprema motorizovanu pratnju za preko 160 kraljeva, predsednika i premijera država, u kojoj će biti angažovano 1.300 vozila. Stanovnici Menhetna upozoreni su da će cele iduće nedelje u Njujorku biti neverovatne saobraćajne gužve i zastoji i savetovano im je da se kreću ili peške ili da koriste javni prevoz. "Biće (lideri) zaštićeni bolje nego bilo gde na svetu, ali što se mene tiče, neki od njih su vredni prezira, odvratna ljudska bića i treba iskoristiti svaku priliku da se to kaže", rekao je Đulijani .

Đulijani je 1995. izbacio palestinskog lidera Jasera Arafata s jednog koncerta povodom 50. godišnjice UN i izrazio otvorene antipatije prema svetskoj organizaciji kada je pre tri godine vodio nediplomatsku "bitku" s njenim predstavnicima oko neplaćenih kazni za parkiranje.

Sada je na konferenciji za novinare izjavio da je Kastro "ubica". "Ukoliko želite da me navedete da kažem da je Fidel Kastro ubica, biće mi više nego drago da kažem da je Fidel Kastro ubica", rekao je Đulijani na konferenciji povodom priprema gradskih vlasti za održavanje najvećeg skupa svetskih lidera u istoriji u Njujorku od 6. do 8. septembra.

"Amerika ne bi trebalo da se zavarava da je on nekakav benigni diktator", dodao je Đulijani, koji je takođe napao Kastra na proslavi 50-godišnjice svetske organizacije.

Đulijani, koji je stekao slavu po tome što je stopa kriminala u gradu drastično opala otkako je on na vlasti, nevoljno je, međutim, priznao da Njujork i njegovih 7,3 miliona stanovnika ipak imaju neke koristi od UN. "Da li bi Njujork bio grad od međunarodnog značaja bez UN?", zapitao se Đulijani i odgovorio: "Da, ali UN pomažu i u ekonomskom smislu su od koristi gradu".


vesti po rubrikama

^svet

18:02h

Ruski predsednik doputovao u posetu Japanu

18:15h

SAD poštuju tradiciju obaveštavanja predsedničkih kandidata

18:31h

Ozvaničen dogovor između Klintona i Putina

18:45h

Gradonačelnik Njujorka ne uživa u pripremama Milenijumskog samita

18:56h

Rusi razmišljaju o najvećoj špijunskoj razmeni sa SAD od vremena gvozdene zavese     


FastCounter by LinkExchange