[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 4. septembar 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

03. Sep 2000 17:00 (GMT+01:00)

Sportski asovi ekskluzivno za "Glas": Kad je vreme odlaska

Nisam pozvao kelnera

Skinuću kapicu jednog jutra kad me bude mrzelo da skočim u bazen

Piše: Aleksandar Šoštar

Za mene postoje dva života: prvi onaj svakodnevni, a drugi sport! Eto, život u životu... Ako je životni vek sedamdesetak i kusur godina, a sportski dvadeset i više, onda je jasno koliko se na terenima stvari brže odvijaju.

Brže se živi: usponi i padovi, radost i tuga, to su naše pobede i porazi! U tome je draž i lepota, uostalom to nas je odvelo u bazen, na fudbalsku travu, košarkaški i odbojkaški parket, atletsku stazu, strunjače... Ljubav je tu glavni faktor. Ja sam vaterpolista, ali sam siguran da moj sport volim koliko i kolege u kopačkama i patikama njihove sportove. Dakle, osećaj je isti, jer pobeda i poraz su univerzalni sinonimi za radost i tugu.

E, sad ono o čemu pišem... Kraj karijere stvarno je bolna tema! Počeo sam u jedanaestoj, sad sam uveliko prešao tridesetu. Možda je vreme za svođenje računa, ali ja još nisam pozvao sportskog kelnera. Priznajem, više puta sam sebi rekao: "Šole, batali", i to kad sam bio mlađi!? Čudno, a sad mi ne pada na pamet... To ide s godinama, Bog bi znao. Nije mi bilo lako da gledam drugove kako posle škole izlaze, pišu ljubavna pisma, uživaju u slobodnim popodnevima i večerima. Kod mene se znalo: iz klupe u bazen, opet u klupu, pa u bazen... Velika je cena, ali svesno sam je platio. Olimpijske, svetske, evropske i klupske medalje vrednije su od puke gramaže plemenitog metala.

I stvarno, eto pitam se pred vama: "Dokle Šole, već sam sebi deluješ neozbiljno? Rekao si da je kraj 1994, pa si se pokajao. Evo, već je 2000, a još si češće na mokrom nego na suvom". Odgovaram, opet sebi, moje prvo, ovo sportsko ja: "Čuj, neka je i 2010. godina, ako branim ovako kako branim! Pa, bolji sam nego na Olimpijadi u Seulu, a sećaš se, doneo sam zlato. Skinuću kapicu kad se jednog jutra probudim, pa mi bude mrsko da skočim u bazen. Tad, tek tad"!

Možda su drugi golmani brži, i jesu oni mlađi, ali nije suština brzo uraditi, nego na vreme. A stižem, nije da nije. Iskustvo mi pomaže da pre vidim, predvidim, pođem ranije. Valjda stotine i stotine sati u vodi i pod vodom znače nešto... Mnogo, verujte.

Znaćete kad zaista dođe kraj. Dotle, hajde da mislimo na zajednički početak... Sanjam olimpijsku medalju iz Sidneja. Svejedno, za početak ili za kraj, ali samo da zasija!


vesti po rubrikama

^reportaža

17:00h

Aleksandar Šoštar: Nisam pozvao kelnera

17:10h

Tehno odeća, korisna za zdravlje i pogubna za privatnost, osvaja Evropu

17:20h

Veliki miting Demokratske opozicije Srbije u Kruševcu

17:30h

VJ predstavila "Kosmetski odred mira", jedinicu koja će prva da se vrati na Kosovo

17:40h

Jugoslovenska delegacija Zajednice udruženja žrtava Drugog svetskog rata u Beču

      


FastCounter by LinkExchange