[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 4. septembar 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

03. Sep 2000 15:23 (GMT+01:00)

Vujanović i Marović različito ocjenjuju ugovor s "Akorom

Strani kapital, seme razdora

Radnici traže smenu crnogorskog ministra turizma, jer nije štitio njihove interese

PODGORICA (Beta) - Najviši crnogorski zvaničnici - premijer Filip Vujanović, inače i predsednik crnogorskog Saveta za privatizaciju i predsednik parlamenta Svetozar Marović, koji je i predsednik Upravnog odbora Hotelsko- turističke organizacije " Budvanska rivijera", izneli su potpuno različite stavove u vezi s ugovorom kojim je šest elitnih hotela na Crnogorskom primorju predato na upravljanje francuskoj kompaniji.

Ugovorom o menadžmentu sklopljenom početkom avgusta, "Akoru" su predati na upravljanje hoteli "Kraljičina plaža", "Miločer","Sveti Stefan", "Maestral", "Fjord" i "Plaža".

Vujanović je rekao da je cilj ugovora dovođenje moćnog inostranog kapitala i da se posebno vodilo računa da se poboljša socijalna pozicija zaposlenih. On je ocenio da će ugovor, ukoliko bude zaključen i njegov finansijski deo (kredit od 50 miliona maraka), "doneti dobro Crnoj Gori".

S druge strane, Marović je na sednici Upravnog odbora "Budvanske rivijere" oštro kritikovao ugovor i istakao da ga lično nikad ne bi prihvatio i da bi, u slučaju pritisaka, podneo ostavku na funkciju predsednika Upravnog odbora tog preduzeća.

"Ono što je važno da se zna jeste da je ministar turizma Vladimir Mitrović otišao u Pariz bez ovlašćenja vlasnika radničkog kapitala, bez akcija, pa prema tome nije ni mogao da potpiše bilo šta osim ono na što je ovlašćen", rekao je Marović.

On je dodao da se "Budvanskoj rivijeri" obećava menadžment koji ne može preuzeti nikakve obaveze da nešto može da popravi, jer su političke prilike takve da ne mogu ništa garantovati."

Ugovor je inače pohvalio crnogorski ministar turizma Vladimir Mitrović, a sindikat "Rivijere" je u petak zatražio ostavku ministra Mitrovića, smatrajući da nije "na odgovarajući način štitio prava i interese radnika i akcionara".


vesti po rubrikama

^ekonomija

15:15h

Dr Boško Mijatović o tome šta su kroz obveznice dobili roditelji i deca

15:23h

Vujanović i Marović različito ocjenjuju ugovor s "Akorom

15:38h

U " Zastavi " predstavili novo vozilo za vojne potrebe

15:51h

Ovogodišnja rod kukuruza svega 4,2 miliona tona

      


FastCounter by LinkExchange