[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota-Nedelja, 2-3. septembar 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

01. Sep 2000 18:24 (GMT+01:00)

Nema novih detalja o otmici Ivana Stambolića, a advokat Nikola Barović tvrdi

Širenje lažnih vesti samo ometa istragu

Čudna je koincidencija da se izbori održavaju 24. septembara na dan Osme sednice, kada je smenjen Stambolić, rekao je Barović

BEOGRAD - Nedelju dana posle misterioznog nestanka Ivana Stambolića, bivšeg državnog funkcionera prethodne Jugoslavije, njegova porodica nema nikakvih novih vesti o tome gde bi on mogao da bude. Policija se za sada ne oglašava nikakvim saopštenjima o toku istrage.

Povređeni u potrazi

U potrazi za nestalim Ivanom Stambolićem po Košutnjaku učestvovalo je oko sto pripadnika SUP-a Beograda, među kojima su bili inspektori u civilu, uniformisani policajci, kao i članovi vatrogasne brigade. Tokom pretrage terena lakše je povređen inspektor i vatrogasac, dok su na nekoliko sati izgubila i tri pripadnika vatrogasne brigade, saznaje "Glas".

Inspektor i vatrogasac povređeni su kada se policijskom vodiču oteo jedan od pasa tragača. Pas se zaleteo na njih dvojicu i ujeo ih.

S. K.

Laka meta očajnog režima

BEČ (FoNet) - Američki ambasador pri OEBS Dejvid Džonson ocenio je da je otmica bivšeg predsednika Srbije, Ivana Stambolića očigledan primer klime straha i javnog zastrašivanja građana u SRJ. On je napomenuo da "da su nedavne Stambolićeve kritike na račun predsednika Jugoslavije i Miloševićev strah od gubitka izbora, nesumnjivo učinili da Stambolić bude laka meta sve očajnijeg režima". "Samo demokratska transformacija može Srbiju osloboditi od kriminalnog režima, a SAD daju podršku onima u demokratskoj opoziciji koji, uprkos pretnjama i represiji, rade na slobodnim, mirnim i demokratskim promenama", rekao je Džonson, na zasedanju
stalnog saveta OEBS u Beču.

Nikola Barović, Stambolićev advokat je rekao da ne zna ništa o izjavama nekih opozicionih političara da je razlog misterioznog nestanka njegovog klijenta, pripremanje njegove predsedničke kandidature, za koju su članovi SPS širom Srbije prikupili na više desetina hiljada potpisa. Ovi političari su svoje izjave potkrepili i tvrdnjom da su na njegovoj kandidaturi insistirali istaknuti članovi SPS-a, te da je Stambolić bio pred "velik iskušenjem".

"Glas" je u petak želeo da proveri tvrdnju anonimne službenice, koja se predstavila kao osoba iz "JUMBES" banke , na čijem je čelu do pre tri godine bio nestali političar. Ona je tvrdila da je Stambolić, za vreme direktorskog mandata izneo ogromne sume deviza iz banke i preneo ih na račune nekoliko svojih privatnih firmi, i da u tome leže uzroci otmice.

- To je netačno - rekao je Barović, dodavši da je ovo još jedna dezinformacija od "poturenog izvora".

Pisanje državnih medija da se nestali Stambolić bavio unosnim poslovima sa londonskom firmom "Mosto", u njenom beogradskom predstavništvu. Barović je nazvao običnim podvaljivanjem, sračunatom na "širenje magle" i stvaranje konfuzije u cilju ometanja istrage.

Advokat je ocenio da su razne verzije otmice koje su plasirali ovi mediji, kako je njegov klijent za ovu englesku firmu, ugovarao poslove za zaštitu brodova u Bijeloj i učestvovao u dogovorima sa rafinerijom u Srpskom Brodu i Fabrikom glinice u Zvorniku, smišljeni da "diskredituju njegovog klijenta i unesu dodatnu pometnju u ceo slučaj", a u cilju "odvlačenja pažnje od poznatih činjenica".

Barović je "čudnom koincidencijom" nazvao i to da se izbori održavaju baš na "24. septembar, na dan Osme sednice, kada je smenjen Stambolić. On je dodao da je Stambolić smenjen "pučem" i da je stoga on i dalje jedini i legitimni predsednik zemlje.

D. Ć.


vesti po rubrikama

^hronika

18:24h

Nikola Barović tvrdi: Širenje lažnih vesti samo ometa istragu

18:35h Račan naredio hitnu istragu povodom Milana Levara
18:41h Tragedija u kući porodice Mladenović u Sremčici: Usmrtio suprugu, pa pokušao sebe
18:55h Istraga u Okružnom sudu u Pančevu: Direktor bolnice prisvojio milione
19:03h

Rasvetljava se ubistvo Vladimira Sretenovića s Dorćola

   


     


FastCounter by LinkExchange