[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 23. avgust 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

22. Aug 2000 18:07 (GMT+01:00)

Pripadnici niškog SUP-a uhapsili turskog gastarbajtera Ali Koramana

Prerezao ženi vrat da bi naplatio osiguranje

PodnaslovTražio od dva osiguravajuća društva milion maraka, a na saslušanju sve priznao

NIŠ - Niška policija rasvetlila je neskvakidašnji zločin i uhapsila Ali Koramana (34), turskog gastarbajtera na radu u Nemačkoj, koji je na svirep način pokušao da ubije suprugu Koraman (27) da bi dobio novac od životnog osiguranja.

Uspešnom intervencijom niških hirurga žena je spasena iako joj je vrat bukvalno bio prerezan.

Sve se odigralo u Sićevačkoj klisuri 11. avgusta oko ponoći, kada se Koraman sa suprugom i dvoje maloletne dece vraćao u Nemačku, sa odmora provedenog u Turskoj. U jednom trenutku zaustavio je automobil i sa nožem u ruci nasrnuo na suprugu, koja je sa decom spavala u vozilu.

- I pored toga što ju je jednom rukom držao za kosu, a drugom je rezao po vratu, Sultan je uspela rukom da uhvati sečivo. Vodila se borba na život i smrt. Nije pomagao ni plač dece, a on je otrgao nož i prerezao joj grkljan posle čega se ona onesvestila - rekao je u sredu na konferenciji za novinare Rade Radenković, šef Odseka za suzbijanje kriminaliteta niškog SUP i dodao da je Koraman posle toga nastavio put do naplatne rampe "Nais" gde je ispričao drugačiju verziju događaja.

Ali je prijavio kako su ga u Sićevačkoj klisuri zaustavila dva uniformisana policajca MUP Srbije, da su tražili novac, a onda povredili njegovu suprugu. Opisivao je policajce, ostavljajući utisak uzbuđenog i brižnog supruga, a povređena Sultan hitno je prebačena u nišku ORL kliniku.

Iako joj je glava bukvalno visila na kičmenom stubu, nisu bili prerezani veliki vratni krvni sudovi, mada su rezovi dopirali do njih, kazali su lekari sa klinike. Zahvaljujući brzoj intervenciji žena je preživela, a njen suprug , misleći da neće preživeti, sa decom je sutradan otputovao u Nemačku.

- Specijalizovane ekipe SUP Niš počele su intenzivno da rade na rasvetljavanju zločina. Ubrzo smo saznali da je Ali u Nemačkoj podneo prijavu za naplatu osiguranja supruge u iznosu od 127.000 maraka, navodeći da su je povredili srpski policajci. Istragom smo utvrdili da je još jednom pokušao da izvrši zločin nad ženom u Turskoj, a nezvanično smo saznali da je u Nemačkoj kod dva osiguravajuća društva zatražio osiguranje u iznosu od čak milion maraka - rekao je načelnik niškog SUP Zdravko Skakavac.

Ali Koraman je u hapšen u Jugoslaviji na graničnom prelazu Batrovci i priveden Okružnom sudu u Nišu. Na prvom saslušanju, priznao je pokušaj ubistva.

D. Stojanović


vesti po rubrikama

^hronika

18:07h Pripadnici niškog SUP-a uhapsili turskog gastarbajtera Ali Koramana
18:22h Užice: Optuženi otmičari Stevana Todorovića
18:54h Osumnjičeni za šverc Kineza od srede u Vojnom zatvoru?
19:02h Požarevac: Optužen radnik kostolačkih ugljenokopa
19:08h Zemljotresi kod Rožaja
19:14h Užice: Povređen novinar od strujnog udara
     


     


FastCounter by LinkExchange