[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 19. avgust 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

18. Aug 2000 17:21 (GMT+01:00)

Ubijen taksisita Zoran Kalabić

Nepoznati ubica obučen u zelenu
majicu pucao mučki u potiljak

 

BEOGRAD - Taksista Zoran Kalabić (38), iz udruženja čukaričkog "Plavog taksija", ubijen je u petak oko dva sata po ponoći u Gandijevoj ulici kod broja 215, u bloku 70, u Novom Beogradu.

Ubica je u Kalabića ispalio dva hica iz pištolja u potiljak, od kojih je jedan prošao kroz njegov levi obraz i razbio vetrobransko staklo.

Ubistvo je prijavio jedan od stanara koji je čuo pucnjavu i ispričao policiji da je čuo dva hica. Očevidac je rekao policiji da je ubica nosio zelenu majicu i ribolovački šešir.

Protest taksista


- Ponovo su počeli da nas ubijaju kao zečeve i moramo uraditi nešto kako bi se zaštitili. Od naležnih tražimo da taksistima omoguće dozvole za nošenje naoružanja i uvođenje S.O.S. radijskog kanala, na koji bi bili priključeni svi beogradski taksisti, kao i da ovu frekvenciju prati Gradski MUP. Tražimo i da se taksistima omogući uvoz namenskih taksi vozila u kojima bi vozač bio bezbedan - rekao je Živorad Jakovljević, predsednik čukaričkog "Plavog taksija", na protestu taksista u petak, kome su prisustvali i predstavnici ostalih taksi udruženja u Beogradu. Na ovom protestu nagovešteno je da će taksisti u cilju rešavanja ovih pitanja tražiti prijem kod Vlajka Stojiljkovića, republičkog ministra policije.

Staklo i krv

Razbijeno staklo od šoferšajbne i mrlje od krvi na asfalatu u Gandijevoj ulici, u petak su bili jedini vidljivi tragovi ubistva. Jedna starija gospođa koja živi u blizini mesta zločina ispričala nam je da čula jedan pucanj, ali da je pomislila da je to pucnjava sa obližnjih splavova.

R.N.
FOTO: Z. Mrđa

Predsednik čukaričkog "Plavog taksija", Živorad Jakovljević, rekao je u petak da Kalabić nije primio poziv preko radio stanice i da ga je najverovatnije ubica zaustavio na ulici. On pretpostavlja da je ubica ušao u blizini auto-komande jer i cena na taksimetru od 150 dinara odgovara pređenoj razdaljini.

U prilog ovoj tvrdnji, ide i činjenica da je Kalabić te večeri između jedan i dva sata po ponoći, sa kolegama pio kafu u restoranu "Pronto" na auto-komandi. Odatle je u 1.50. krenuo svojim "mercedesom 190" (BG 288-800), službeni broj 252 i najverovatnije pre skretanja ka auto- putu povezao ubicu.

Jakovljević kaže da je njihov kolega ubijen mučki, što svedoči i činjenica da nije stigao da pritisne taster za uzbunu, koji je nađen pored njegovih nogu. Ne zna se što je motiv ubistva jer žrtva nije opljačkana. Kada je automobil pronađen, motor je radio, a u kolima su bili i novčanik i mobilni telefon.

Kalabić je, prema pričanju svojih kolega, bio čovek koji ni sa kim nije dolazio u sukob. Duže vreme bio je član ovog udruženja i uglavnom je radio noćne smene. Iz njega je ostala supruga i dvoje maloletne dece.

Sahrana Zorana Kalabića održaće se u subotu u 14 sati na groblju Lešće. Povorka taksista svih beogradskih taksi udruženja kreće u 12 časova od mesta ubistva, preko ulice Jurija Gagarina i mosta "Gazela", ulicama Kneza Miloša, 29. novembra do groblja Lešće.

D. Ćuruvija, S. Marjanović
foto: S. Marjanović


vesti po rubrikama

^hronika

17:21h U Gandijevoj ulici u Novom Beogradu ubijen taksisita Zoran Kalabić
17:53h Tokom istrage V.N.(16) iz Novog Sada, priznao ubistvo fudbalera
18:09h Bar: Policija bez zvaničnog saopštenja o ubistvu Nikole Krivokapića
18:28h Tužilac tražio veću kaznu za novinara Filipovića
19:13h Demanti advokata optuženih stranaca za pripremanje atentata na predsednika SRJ
23:56h Ranjeno 8 dece
     


     


FastCounter by LinkExchange